Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, hükümetin eğitim sistemi konusunda ciddi yanlışlar içinde olduğunu savundu.
MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, partisinin il başkanlığı binasında İl Başkanı Mehmet Fevzi Yeniçeri ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Son günlerde gelişen olayları değerlendiren Emin Haluk Ayhan, okulların büyük sıkıntılarla açıldığını söyledi. Eğitimin partiler üstü bir olay olduğunu ve Türkiye’de yaşayan herkesi ilgilendirdiğini belirten Ayhan, "Bir milyona yakın çalışanı ve milyonlarca öğrencisi olan Milli Eğitim'imiz, hükümet tarafından partiler üstü bir eğitim politikası yürütmek yerine, sürekli değişen politikalarla ve asla değişmeyen kadrolaşmalarla devam ediyor. Bu dönemde 5 kez bakan değişmesine rağmen yaşanan sorunlar azalacağına, artarak devam etmiştir. Akıl ve mantık süzgecinden geçirilmeden alınan ve pedagojik gerekçelere dayanmayan yeni eğitim sistemi kararı bir sürü yanlışı da tetikledi. Binlerce sınıf öğretmeni norm fazlasına düşürüldü" dedi.
Hükümetin açılım sürecinde de yanlış adımlar atmaya devam ettiğini savunan Ayhan, "Bu sürecin gecikmesi hükümeti zora soktu. AKP’nin gerginliğinin sebebi budur. AKP, sürecin hedeflenen sonuca ulaşmamasını hazmedemiyor. Mısır ve Suriye’deki gelişmeler de hükümetin yeni jeo-stratejisini tehdit ediyor. Ülke içinden çıkılmaz bir hale gelmiştir. Herkesin akılını başına alarak bu kötü gidişe 'dur' demesi lazım" diye konuştu.