Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, referandumda HSYK ile ilgili çekincelerini açıkladıklarını ve bu çekincelerinin şimdi herkes tarafından kabul gördüğünü söyledi.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, partisinin Denizli İl Başkanlığı’nı ziyaret ederek basın toplantısı düzenledi. Ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Ayhan, ülkenin adeta bir devlet krizi yaşadığını söyledi. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun yapısının referandumda değiştirildiğini ifade eden Ayhan, "Biz o dönem neden hayır diyeceğimizi madde madde açıklamıştık. Bir hayır yeter ve neden hayır diye kitapçıkları hazırladık. O dönem oynanan oyunlara hepinizin huzurunda hayır dedik. Yolsuzluk yapanlara buna seyirci kalanlara hayır dedik. Bir sistem kuruldu. Daha sonra yollar ayrıldı. Bunu Başbakan’ın net şekilde anlatması lazım" dedi.
Barış sürecinde de yanlış adımların atılmaya devam edildiğini belirten Ayhan, "Bunu Öcalan bile söylüyor. Bu yürütülen sürecin hukuki temelinin olmadığını söylüyor. Hükümeti uyarıyor. Yarın bir şekilde bu işten hükümetin sorumlu tutulacağını söylüyor. Hükümet olayı bu derece ayağa düşürmüştür. Artık gidecekleri yol kalmadı. Ülkemiz ilerleyen günlerde bunlardan kurtulacaktır" dedi.