Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Denizli Merkez İlçe Sekreteri Yusuf Garip, işsizliğin her geçen gün arttığını iddia etti.
İşsizlik oranı ve işsiz sayısının yükselişini sürdürdüğünü belirten MHP Denizli Merkez İlçe Sekreteri Yusuf Garip, bu konuda acil önlem alınması gerektiğini söyledi. İş aramayı bırakan yüz binlerce insanın bulunduğunu belirten Garip, ‘’İşsizlik oranlarının en tehlikeli boyutu ise genç işsiz oranının sürekli artmasıdır.Bugün ülkemizde ümitsiz ve iş aramayan kişilerin sayısı 1 milyon 940 bine çıkmış durumda. İşsizlikteki artışın ana sebeplerinden biri yükseköğretim ve meslek lisesi mezunlarının yüzde 56’sının iş bulamamasıdır. Türkiye’de işsizlik oranı yüzde 16,9’a ulaşmış durumda, Bunun yanında, Haziran 2013’te işsizlik sigortasına başvuranların bir önceki yılın aynı ayına göre üçte birden daha yüksek bir oranda arttığını görüyoruz” dedi.
İşsizliğin yeniden artış sürecine girdiğini belirten Garip, “İşsizlik büyümenin duraklamasıyla birlikte artış sürecine girmiş vaziyette. Bu son derece risklidir. O nedenle ortaya çıkan işsizlik rakamındaki artışı son derece tehlikeli buluyoruz. Bu ülkenin genç bir nüfusu var. Bu genç nüfus çalışmak istiyor. Bu nüfusa iş verebilirse Türkiye yüzde 7 falan değil yüzde 8-9 bile büyüyebilir. Bu gidiş tehlikeli gidiştir ve bir an önce işsizlik sorununa neşter vurulması, tedbir alınması gerekmektedir” diye konuştu.