Çatalçeşme Oda Tiyatrosunda gerçekleştirilen kongreye MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, MHP İl Başkanı Ferudun Ünal,  MHP 21. Dönem Milletvekilleri Av. Salih Erbeyin ve Ali Keskin, MHP Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili  Av. Yusuf Garip, Ülkü Ocakları Başkanı Hüseyin Ülgen, eski  il başkanları ile ilçe başkanları belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri partililer ve vatandaşlar katıldı.
Kongrenin açış konuşmasını yapan MHP Merkezefendi İlçe Başkanı Fatih Coşkun, “MHP’ye yakışır bir kongre  süreci geçiriyoruz. Kongremizde bu şerefli görev tekrar bana verilirse sistematik bir çalışma ile geçmişten günümüze partimizle ilişkisi olan, unutulan, küstürülen kim varsa herkese ulaşacağız.Tabanın sesini yönetim kademelerine aktaracağız. Merkezefendi’nin içinde sorunları gözlemleyen, sorunlarına sürekli çözüm arayan bir yönetim anlayışı sergileyeceğiz” dedi.

ÜNAL İKTİDARA YÜKLENDİ 
MHP İl Başkanı Ferudun Ünal da yaptığı konuşmada, 12 Yıllık AKP iktidarı döneminde ülkenin tahrip edilmedik alanı kalmadığını söyleyerek,  “Cumhuriyet döneminin birikimlerinin tamamı satılmış olmasına rağmen ülkemiz borç batağından kurtulamadığı gibi seksen yılda oluşan borç miktarı ikiye katlanmış üç yüz milyar dolar dan altı yüz milyar dolara yükselmiştir. Bu oluşan devasa borcun üzerine satılan birikimlerimizi de ekler isek, toplamda  borç miktarı olarak AKP iktidarının on iki yıl gibi kısa bir zamanda sırtımıza yüklediği borcun beşyüz milyar dolar civarında olduğunu ifade edebiliriz. On iki yılda yapılan yatırımlara baktığımızda ise bu rakamın yarısını bile görmemiz mümkün değildir, üstelik on iki yıllık geliri de hesaplar isek bu borçlanma yatırıma da gitmemiştir” dedi. 

“YOLSUZLUĞU ÖRTME ÇABASINDALAR”
AKP’nin, eski bakanları Yüce Divan’a göndermemek için her yolu denediği, her fırsatı değerlendirdiği anlaşılmaktadır” diyen Milletvekili Emin Haluk Ayhan da konuşmasında,  "14 Aralık soruşturmasından umduğunu bulamayan, hukuk darbesi yapan  hükümet; bu kez de 17-25 Aralığı örtmek için TBMM’nin iradesine müdahale etme çabasındadır. Türk hukuku, Adaleti ve milleti hırsızlara ve rüşvetçilere yenik düşürülüyor.  Ne var ki; AKP içinde yolsuzluklar konusunda derin bir çatlak olduğu artık saklanamaz bir gerçektir.  Sayın Başbakan ve AKP milletvekilleri bu vicdani yükü daha fazla taşıyamayacaklardır. Yolsuzluğu tespit etmek ve cezalandırmak  onların siyasi gelecekleri açısından da bir zorunluluktur. 

GERGİN ANLAR
Kongrede öne çıkan detay ise, milletvekili adaylığı belirleme süreci oldu. Bazı partililer yaptıkları konuşmalarda parti içi bir demokrasi istediklerini belirterek, milletvekili adayları belirlenirken Ankara'dan dayatma bir liste değil, tabanın isteğine uygun bir listenin ortaya çıkmasını istedi. Konuşmaların üzerine Demokrasi vurgusu yaparak genel kurula hitap etmeye çalışan Milletvekili Ayhan'a partili Fikret Karatepe, "Neden bağırarak, azarlar bir üslupla konuşuyorsunuz" diyerek bir çıkış yaptı. Akabinde ise yine partili Oğuzhan Mezgit, Ayhan'ı hedef alarak, "Denizli'de istenmiyorsun" dedi ve tepkisini gösterdi. O anlarda İl Başkanı Ferudun Ünal, Mezgit'in salondan çıkartılmasını istedi. Mezgit apar topar, dışarı çıkartıldı. Kısa bir gerginliğin yaşandığı genel kurulda tansiyon düştü ve olağan işleyiş devam etti.