Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)’ye genel başkan olmak için olağanüstü kongre isteyen Meral Akşener Denizli’nin Çal İlçesinde vatandaşlarla bir araya geldi. Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan'ın makamına geçen Akşenere, asansör çıkışında çiçek ve Kuran’ı Kerim hediye edildi. Kuran’ı Kerim’i öpen Akşener’e başkanlık makamında kafes içinde Denizli Horozu ve büyük bir vazo hediye edildi. Kadınları da arkasına alarak objektiflere poz verdi.



Akşener Çal Belediyesi’ndeki konuşmasında, “Cenabı hakkın izniyle milletimizin teveccühüyle ilk seçimde MHP Başbakanlığı alacaktır. O nedenle ben, diyorum ki, Ya Başbakan olacağım ya da Başbakan olacağım. Olağanüstü kurultayımızın yapılacağına inanıyorum. Çünkü her şeye rağmen bu ülkede hukuk işlemelidir. İşleyeceğine inanıyorum. Hakimlerimizin hukuka göre karar vereceğine inanıyorum. Hukuka göre verilecek karar açısından bakıldığında daha önceden alınmış kararlara da baktığımız zaman gördüğüm şey, olumlu bir sonucun çıkabileceği şeklinde. Ben bu kongrenin yapılacağını düşünüyorum. Çünkü 543 teslim ettik arkasından 5 imza daha gitti. Dolayısıyla arkadaşlarımızı seçen o iradenin yarısıdır ve iradenin temsilcileridir.” Dedi.

1150 delegenin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve genel merkezde görev yapanları seçen kişiler olduğunu söyleyen Akşener, “Arkadaşları seçen 1150 delegenin 548’i olağanüstü bir kongre olsun dediğine göre bundan kaçmak olmaz. Kaçmak doğru bir şey değildir. Sizi seçenlere güvenmemek anlamını taşır, o da bir ülkücüye yakışmaz. Ülkücüler iddialı insanlardır. Milliyetçiler iddialı insanlardır. Demokrasiye inanan insanlardır. Dolayısıyla bu olacaktır. Onun dışında başkanlık sistemiyle olan şey şu; sayın Cumhurbaşkanı Tayyip Bey’in üzerinden tartışılıyor başkanlık sistemi, maalesef her konu Türkiye’de bir şahsın üzerinden tartışılıyor. Yanlış, başkanlık sistemi denilen konu, yapıldığını varsayalım, en az Türkiye’nin 15 yılına mal olacak bir konudur. Dolayısıyla çok önemli konular, kişilerden bağımsız tartışılır. Varsayalım başkanlık sistemi bir şekilde geçti, Sayın Erdoğan’ın başkan olacağı garanti mi? Belki bir MHP’li başkan olur.” dedi.