MHP Trabzon Milletvekili ve eski Bayındırlık ve İskân Bakanı Koray Aydın, partide genel başkanlık yarışı olmasının demokratik bir hak olduğunu söyledi. Milletvekili Aydın, Denizli'de partililerin katıldığı bir iftar yemeğinde gazetecilerin, kongrede genel başkanlığa aday olup olmayacağıyla ilgili sorularını cevaplandırdı.

MHP tarihi açısından 4 Kasım 2012'de yapılacak kurultayın oldukça önemli olduğunu ifade eden Aydın, Türkiye'nin içinde bulunduğu şartların partisine çok önemli görevler yüklediğini söyledi. MHP’nin milliyetçi ve mukaddesatçı bir çizgiyi temsil ettiğini belirterek, “Biliyoruz ki MHP, kaynağını Türk-İslâm ülküsünden alan Türk milliyetçiliği ideolojisine sıkı sıkı sarılarak kendisine bir iktidar yolu açma mecburiyetindedir.'' dedi.

Kurultayların demokratik bir platform olduğunu dile getiren Koray Aydın, şunları kaydetti: “Bu kurultay süresince MHP camiası birbiriyle kucaklaşsın, bütünleşsin. İnanıyoruz ki bu kurultayda yarışanlar olmayacaktır, çünkü biz ülküdaşlık hukukuyla birbirimize bağlıyız. Bu kurultay sürecinin MHP'nin birliğine, bütünlüğüne hizmet etmesini temenni ediyoruz. Dilimiz barış dili, kardeşlik dili olmalı. Biz kimseyle yarışmıyoruz, yarıştıklarımız bizim kardeşlerimiz, ülküdaşlarımız. İlçelerde de yarış oluyor, illerde de, orada yarışanların hiçbiri hain değil. Daha iyiyi, daha mükemmeli, daha güzeli, daha ideali arama arayışıdır. Biz daha ideali kurultaylarda aramayacağız da nerede arayacağız? Bu demokratik bir hakkımız bizim. Bu hakkımızı Türk milleti adına, bir iktidar özlemi içerisinde yanıp tutuşan MHP adına kullanmak istiyoruz.”

Partiyi şimdiye kadar yöneten kimselere, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bağlı olduklarını söyleyen Aydın, “Bu bir birleşme, bütünlük, biraraya gelme kongresidir. Bizim, bizi yöneten insanlarla hiçbir alıp veremediğimiz yok. Onlar da partiye hizmet etmiş değerli insanlardır, etmeye de devam edeceklerdir ama bir demokratik hakkın kullanılması sürecinin bu kongrede yaşanacağı bugünden anlaşılmaktadır. Bu bir sel olmuştur, Anadolu'dan her tarafta akış bulmuştur.” şeklinde konuştu.