Denizli’de üç siyasi parti başkanı aralarında imzaladıkları protokol ile seçim yasaklarına uyacakları vaadinde bulunmuş bu doğrultu da protokol imzalamıştı. MHP Denizli İl Başkanı Yasin Öztürk, Ak Parti’nin verdiği reklamlar ile bu protokole uymadığını belirtirken, “protokol öncesi A.K.P İl başkanına Seçim Kanunu kitabını göstererek istersen hediye edeyim demiştim. Ama bunlar kitapsızmış” dedi.
 
MHP Denizli İl Başkanı Yasin Öztürk’ün açıklaması aynen şu şekilde oldu;
Bizler 250 tl’den 25.000 konut projesine farkında iseniz şimdiye kadar fazla bir şey söylemedik.Çünkü vatandaşlarımızın içinde gerçekten ihtiyaç sahipleri olanları biliyoruz.Fakat bu konunun istismar edilmesi,bu tür yalan ve aldatmacalarla halkımızın kandırılması hiç hoş değil. Hatırlarmısınız Sn. Bakan Zeybekçi 7 Haziran seçimlerinde “TOKİ’den daha ucuza vatandaşa ev vereceğiz.” Demişti.O zaman bende “neden bu evleri TOKİ fiyatına değil de 150 tl’den vermiyorsunuz “diye sorarım. TOKİ’nin 1 Ekim 2015 tarihi itibarı ile inşaatı devam edenlerle birlikte şimdiye kadar Denizli’de yapmış olduğu konut sayısı 6019’dur.
İhalesi ve Projesi devam eden konut sayısı ise 1258 adettir. Bunların hiçbirisinde 250 tl taksitle ev sahibi olan veya olacak olan vatandaşımız yoktur. Valilik bu konu ile ilgili ilk yazışmayı ne zaman yapmıştır.7 Haziran öncesinde veya sonrasında 1 Ekim’e kadar TOKİ’nin planlamalarında böyle bir durum söz konusu değildir. Geçtiğimiz günlerde 3 partinin il başkanları olarak bir protokol imzalamıştık.Ve bu protokol maddelerinin birincisi Seçim yasaklarına tamamıyla riayet edileceği yönünde kamuoyu önünde sözvermiştik.(Hatta protokol öncesi A.K.P İl başkanına Seçim Kanunu kitabını göstererek istersen hediye edeyim demiştim.Ama bunlar kitapsızmış. Geçtiğimiz haftaya kadar ufak tefek aksamaların dışında bozulmayan protokol Cuma günü yerel gazetelere verdikleri ilanlarla ve bina giydirmeleri ile A.K.P’liler tarafından çiğnenmiştir. Yüksek Seçim Kurulu’nun 236 sayılı karar J Bendi d fıkrasında aynen şöyle der.“Devlet katma bütçeli idareler,İl Özel İdareleri,Belediyelerle bunlara bağlı daire ve müesseseler,iktisadi devlet teşekkülleri ve bunların kurduğu müesseseler bir partinin lehinde veya aleyhinde ,veya vatandaşın oyuna tesir etmek maksadı ile her türlü yayınlarda bulunmalarının yasak olduğuna” karar vermiştir. TOKİ Seçim takvimi süresince yazılı medya,sanal medya veya bina giydirmesi şeklinde A.K.P’NİN SEÇİM VAADİNİ REKLAM OLARAK YAYINLATAMAZ.
Ayrıca devlet teşekküllerinin reklamını Denizli’de Basın İlan Kurumu Denizli İl Müdürlüğü verebilir.Bu reklamları A.K.P Seçim Koardinasyon Merkezi VEREMEZ.
Bu da Seçim yasakları dışında ayrıca işlenen bir suçtur. TOKİ Devletimizindir.A.K.P’nin değil.
Zeybekçi’nin babasının çiftliği hiç değil. Bu işlenen suçlarla ilgili  hem İlçe Seçim Kurullarına hemde Savcılığa suç duyurusunda bulunacağız.Kamuoyuna saygılarımla arz olunur.