CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, Aradan geçen 2 yıl zarfında yıpranmada ilerleme kaydedilmemesi üzerine Milli Eğitim Bakanlığı’na, öğretmenlere verilecek yıpranma hakkının akıbetini sordu.
Basmacı, Öğretmenlere de yıpranma hakkı verilmesi için 2014’te Antalya’da yapılan toplantıda ele alınan konunun üzerinin kapatıldığını, öğretmenlere yıpranma haklarının ne zaman ve kaç gün olduğunu Bilgi Edinme Yasası çerçevesinde Bakanlığa sordu.

CHP Milletvekili Melike Basmacı, “2 yıl önce görüşülen öğretmene yıpranma hakkı tanınması hakkındaki görüşler, bir anda sümen altı edildi. Bir milyona yakın öğretmen alınan bu kararın uygulamaya geçirilmesini bekliyor.” dedi.
CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı’nın bilgi Edinme Talebi ile Bakanlığa gönderdiği yazısı ve MEB Strateji Geliştirme Başkanlığı’nca verilen cevap şöyle:

T.C.MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI’na

Konu : Bilgi Edinme Talebi
Ülkemizin kalkınması için öğretmenlerimiz çok büyük önem arz etmektedir. Çocuklarımızı geleceğe hazırlarken oldukça meşakkatli bir görevi yerine getirmektedirler.
Buna göre;
1- Öğretmenlerimize yıpranma payı verilmesi hususunda bir çalışmanız var mıdır? Var ise yıpranma payının detayları nelerdir? Yıllık çalışmaya kaç gün yıpranma payı vermeyi planlıyorsunuz ?
2- Mevcut öğretmenlerin çalışma süreleri göz önüne alınırsa, geçmişteki çalışmalarına istinaden yıpranma payı ilave edilecek midir ?
4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu hükümlerince yasal süresi içerisinde yazılı olarak gönderilmesini talep ederim
Melike BASMACI
CHP DENİZLİ MİLLETVEKLİ

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINDAN GELEN CEVAP ŞÖYLE...

Strateji Geliştirme Başkanlığı
s.yı : 49614598-622-E.4412002 Konu : Bilgi Edinme Talebi
İlgi; 30/032016 tarihli Bilgi Edinme Başvuru Dilekçesi.
4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu çerçevesinde;
I-Öğretmenlerimize yıpranma payı verilmesi hususunda bir çatışmanız var mıdır? Var yıpranma payının detayımı nelerdir? Yıllık çalışmaya kaç gün yıpranma payı vermeyi planlıyorsunuz?
2-Mevcut öğretmenlerin çalışma süreleri göz önüne alınırsa, geçmişteki çalışmalarına istinaden yıpranma payı ilave edilecek midir?
Sorularını içeren İlgi başvuru dilekçeniz incelenmiştir.
Öğretmenlerimize yıpranma payı verilmesi, 19. Millî Eğitim Şûrası'nda tavsiye niteliğinde alınan kararlar arasında yer almaktadır.
Bilgilerinize arz ederim.
Adres; Elektronik Ağ:
Yusuf TEKİN
Bakan a.
Müsteşar