CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, Bilgi Edinme Yasası ile  Gıda ve Tarım  Bakanlığı’na Üzüm üreticisinin desteklenmesi ve obezite ile mücadele kapsamında , geçtiğimiz yıl okullarda verilen  Kuru Üzüm dağıtımının devam edip etmeyeceğini sordu.
Basmacı, Rusya krizinin başlamasıyla birlikte bu yıl Üzüm üreticisinin ürünlerini satacak Pazar arayışı içerisine gireceğini ve üzümcünün desteklenmesi gerektiğini söyledi.  

CHP Milletvekili Melike Basmacı, Üzümcünün, Tariş’in açıkladğı taban fiyatın 25-30 altında ürünleri satmak zorunda bırakıldığını da ifade ederek, “Rusya krizi sonrası turizm sektörü için açıklanan "Turizm Eylem Planına" göre turizm firmalarına ciddi teşvikler verilirken, tarım sektöründe faaliyet gösteren kuru üzüm üreticisi köylü ve çiftçi için böyle bir çalışma var mıdır? “ diye sordu.

Krizden etkilenen çiftçilerin kredi borçlarının ertelenmesini de isteyen Yazmalı Efe Melike Basmacı, “ Zor günler geçiren kuru üzüm üreticisi köylü ve çiftçiler için kamu borçları ve kredi borçlarını ödemeleri konusunda ne tür kolaylıklar planladınız?” 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu hükümlerince yasal süresi içerisinde yazılı olarak gönderilmesini talep ederim.” dedi.

Gıda ve Tarım Bakanlığı adına Başkan Kerim Üstün imzasıyla verilen cevabi yazıda, “Bakanlığımıza intikal eden, 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu kapsamında yapmış olduğunuz ilgide kayıtlı başvurunuz incelenmiş olup, yapılan inceleme neticesinde; Okullara Kuru Üzüm Dağıtım Programı. 2014/2015 öğretim döneminin 2. yarısında 2015/7396 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile bir defaya mahsus olarak uygulanmış olup, Bakanlığımızca söz konusu programının 2015/2016 öğretim. döneminde de uygulanmasına yönelik çalışmalar yürütülmektedir.”

Melike Basmacı’nın üreticinin desteklenmesi ve kredilerinin ertelenmesine ilişkin sorusuna yanıt verilmedi. Basmacı, Okullarda kuru üzüm dağıtımının devam ettirilerek, çiftçilere destek verilmesini istedi.