AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, 12 Eylül’le ilgili tarihi davanın başlaması ile Türkiye’de bir şeyler değiştiğini söyledi. Türkiye’de 28 şubat süreci dahil tüm darbelerin ve darbecilerle hesaplaşılması ve mağdurlarının zararlarının karşılanması ile iade-i itibar verilmesi yönünde bir araştırma komisyonu kurulması için TBMM’ye bir önerge verdi. Önerge kabul edilerek meclis gündeminde görüşülmesine karar verildi.
Bu süreçle ilgili bilgi veren Zeybekci, “Öncelikle TBMM milletin iradesinin tek tecelli makamı, millet adına yapılan bütün çalışmaların tek muhatabı TBMM’dir” dedi. Zeybekci 60 ihtilalinin yaşamamasına rağmen, 71 muhtırası, 80 ihtilali ile 28 şubat sürecini yaşayanlardan biri olduğunu vurguladı ve   “28 Şubat’ı yaşayan birsi olarak elektronik muhtıra rezaletini gören birisi olarak 28 Şubat’ın haftasında 28 Şubat arifesinde bir çalışma yaparak meclis başkanlığına verilmeye hazır halde Grup başkan vekilliklerimiz değerlendirmeyi kendilerinin yapamayacağını bunun MKYK’da da değerlendirilmesi gerektiğine yönelik bir görüş beyan ettiler. Sonra sunuldu, ve sayın Başbakanımızın da destek vermesiyle hızlı bir şekilde günümüze kadar geldi” ifadelerini kullandı.
AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, “Bütün müdahalelere darbe girişimlerine darbe girişimlerine tabiî ki mağdurları oldu. Maalesef başbakan astık bakan astık. 12 muhtırasından hemen sonra masum insanlar mezalime uğradı. Bugün 80 ihtilaliyle de milyonlarca insan mağdur edildi. Yine 28 Şubat’la da milyonlarca insan mağdur edildi.  TBMM bir mahkeme değildir. TBMM bu darbeleri yapanları ve girişimde bulunanları çağırarak, onları mahkum ederek hapse mahkum etmek ve yahutta cezalandırmak gibi bir görevi yada misyonu asla olamaz. Ama TBMM’nin milletin vicdanında mahkum ederek bu işi tarihe not düşerek tarihe bunu bir daha tartışılmamak üzere gömmek gibi bir vazifesi olmalı. Yani bugün ne kadar bütün bu yapılan hareketlerin tamamı TBMM’ne yapılmasına rağmen TBMM’nin bununla ilgili hiçbir girişimi olmamış. Hiçbir şekilde bunlara karşı duruş sergilememiş. Bu bir ilktir” diye konuştu.
AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, “12 mart muhtırasında mecliste ordunun muhtırası okunurken birkaç milletvekilinin itiraz sesinden gayrı bugüne kadar yapılan bütün girişimlerin hiçbirisine TBMM bu şekilde bir araştırma komisyonu kurarak veya özel oturumlarla bunları tescil edilmesi ile ilgili de herhangi bir çalışma yapılmamış. Benim kaleme almış olduğum bu önergede önce bunun tespit edilmesi Cumhuriyet öncesi döneme kadar uzaması gerekiyor. Gelenek oradan başlıyor çünkü. Yeniçerinin padişahı gelip paşa istemesi, vezir kellesi istemesi 31 mart muhtırası da o kadar enteresandır ki. 31 mart 1909 yılında şeriat isteriz diye sokaklara çıkanlar ve bunlar müdahale edenlerle 28 şubattaki senaryo aynı. İsimler değişiktir, resimler aynıdır. Burada TBMM olarak bütün bu müdahalelerin tek tek konuşulması, altlarının açılması tespit edilmesi tarihi meclis tutanaklarına geçirilerek tarihe not düşülerek milletin vicdanına mahkum edilmesi gerek. TBMM’nin yapabileceği şey budur. Canı yananlara evet farkındayız senin mağduriyetinin farkındayız demeliyiz” Şeklinde açıklama yaptı.