30 Mart'ta yapılan yerel seçimleri sonrasında Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin ilk başkanı olan Osman Zolan, Denizli Seçim Kurulu’na giderek mazbatasını aldı.
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ve Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, İl ve İlçe Seçim Kurullarına giderek mazbatalarını aldı. Bahçelievler Mahallesi’nde bulunan İl ve İlçe Seçim Kurulu’ndaki mazbata törenine, belediye başkanlarının yanı sıra AK Parti İl Başkanı Avni Örki, AK Parti Merkezefendi İlçe Başkanı Mahmet Kayhan, AK Parti Pamukkale İlçe Başkanı Hasan Aracı ve çok sayıda partili katıldı. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Zolan, İl Seçim Kurulu’nda görevli memurlara teşekkür ederek, İl Seçim Kurulu Başkanı Necla Akkuş’un elinden mazbatasını aldı. Ardından Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu ve Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, İlçe Seçim Kurulu başkanlarının elinden mazbatalarını aldı.
Mazbata töreninin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, halkın iradesinin sandığa yansımasının sonucunu bugün kutladıklarını ifade ederek, "Denizli Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı için bizlere inanan, güvenen tüm Denizli halkına teşekkür ediyorum. Bu yükü büyük bir onur ve gururla taşıyacağım. Bizler halkımıza hizmet etmek, onların bizlere vermiş olduğu emanete en iyi şekilde sahip olmak için göreve talip olduk. Artık tüm halkımızla birlikte Denizli’yi daha ileriye götürmek için çalışacağız ve hizmet edeceğiz. Allah yar ve yardımcımız olsun. Denizli’nin artık yarını bugünden daha iyi olacak" dedi.
CHP’nin İl ve İlçe Seçim Kurulu’na yaptığı itirazları da değerlendiren Başkan Zolan, şunları söyledi:
"Denizli’de seçimlerde çok fark olmasına rağmen itirazlar oldu. Ama bu itirazlar reddedildi. Bu durum mazbatalarımızı almamızda bir engel oluşturmuyor. Yüksek Seçim Kurulu'na itirazda bulunma hakları var ama farkta ortadadır. 10 yıldır hizmet yaptık ve projelerimiz ile Denizli halkına en iyi hizmeti sunmaya çalıştık. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Bu konuda kimsenin şüphesi olmasın. Artık hayallerimizi ve projelerimizi hayata geçirme zamanıdır."
Seçimlerde gece gündüz demeden çalışan partililer ve basın mensuplarına teşekkür eden Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu da, "Ben ilk olarak bu önemli emaneti bizlere veren halkımıza çok teşekkür ediyorum. Güzel bir seçim dönemi geçirdik. Bunu tüm belediye başkan adaylarıyla birlikte başardık. Ben diğer partilerimizden aday olan başkanların da tebrik ediyorum. Bizleri destekleyen herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.