AK Parti İl Başkanı Avni Örki, köylerde ‘KÖYDES’, beldelerse ise ‘BELDES’ ismini verdikleri projelerle, köyde ve beldede yaşayan vatandaşların yaşam biçimlerini değiştirdiklerini söyledi. AK Parti’nin iktidara geldiği günden bu güne hiç durmadan millete hizmeti esas aldığını hatırlatan İl Başkanı Örki, “AK Parti iktidara geldiğinde 21. yüzyılda olmamıza rağmen hala, yolu ve suyu olmayan köylerimiz vardı. Taşıma suyu ile ihtiyaçlarını gidermeye çalışan insanlarımız bu durumun normal bir yaşam biçimi olduğuna inanıyordu. Ancak AK Parti ile birlikte milletimiz artık bu yaşam biçimlerinin değiştirilebileceğini görmeye başladı. KÖYDES ve BELDES adını verdiğimiz projelerimizle milletimizi en temel hizmetlerle tanıştırmaya başladık. Sonra bir gördük ki artık köylerimiz bizlerden belediye sınırlarında ne varsa istemeye başladı.” Dedi.

Sosyal devlet ilkesini uyguluyoruz

Sosyal devlet ilkesinin AK Parti iktidarındaki yerel yönetimlerle gerçek manada uygulanmaya başlandığını dile getiren İl Başkanı Örki, “Sosyal devlet, devleti bütün kurum ve kuruluşlarıyla milletin hizmetinde gören anlayıştır. Yerel yöneticilerimiz de kendilerine amaç olarak, bütün vatandaşlarımızın sağlıklı, eğitimli, huzurlu ve güven içinde yaşamasını seçmişlerdir. Dolayısıyla milletimizin insanca yaşayabileceği çevreleri hazırlamak, AK Partili yerel yöneticiler için en temel amaç olmuştur. AK Parti, yerel yönetim hizmetlerimize yönelik alınacak kararların olabilecek en geniş danışma ve uzlaşma zemininde oluşturulmasını esas almıştır. Bu esas gereğince de katılımcı bir toplumun sağlanması ve arttırılması için halkın görüşleri sürekli alınmaktadır. Bu amaçla da Kent Konseyleri benzeri kurumlar yine bizler tarafından etkinleştirilmiştir.” Şeklinde konuştu

Az harcama ile kaliteli hizmet üretiyoruz

AK Partililerin gündelik işler arasında boğulmadan gelecek tasarımı yapabilen, daha az harcama ile daha kaliteli hizmet üretebilen anlayışa sahip olduğunu anlatan İl Başkanı Örki, “Şeffaflık, katılımcılık, hesap verebilirlik, öngörülebilirlik ve kalite bizim en önemli prensiplerimiz içindedir. Biz bizi yaptığımız hizmetlerimiz anlatsın isterken ve hep böyle hizmetlerimizle gündeme gelirken diğer partiler yersiz, kalitesiz ve samimiyetsiz açıklamalarıyla gündeme gelmeye çalışıyorlar. Özellikle CHP muhalefet görevini hakkını vererek yapsa Denizli ve Türkiye şu an bulunduğu yerden çok daha ileride olurdu. Ama onların yaptığı tek şey gölge etmek. Biz de mecburen bu zihniyete gölge etme başka ihsan istemez diyoruz. Bal tutan parmağını yalar anlayışı bizlerde yoktur bundan sonra da olmayacaktır. Millete hizmet etmenin verdiği hazla her gün daha dinamik ve enerji dolu olarak yolumuza devam edeceğiz” diye konuştu.