ADANA (CİHAN)- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Suriye sınırında bulunan mayınlı arazilerin temizlenmesi karşılığında 49 yıllığına İsraillilere vermek istediğini belirterek, “Ben o toprakları topraksız köylüye vereceğim.” dedi.

Partisinin Adana il teşkilatınca Uğur Mumcu Meydanı’nda düzenlediği mitingde konuşan Kılıçdaroğlu, yine AK Parti ve Başbakan Erdoğan’a yüklendi. Kılıçdaroğlu, ‘Haramilerin saltanatını yıkacağım’ diyerek başladığı konuşmasında, Adanalılardan 12 Haziran'da CHP’ye oy vermelerini istedi. Adana’nın, Türkiye’nin en bereketli ovasını bağrında taşıdığını kaydeden Kılıçdaroğlu, “Burası Yaşar Kemal’lerin Abidin Dino’ların, Yılmaz Güney’lerin Adana’sı. Adana halkın iktidarını, özgürlüğü, demokrasiyi istiyor, iş istiyor aş istiyor. Bizim derdimiz herkesin karnı doysun. Bu ülkede özgürlük olsun örgütlenelim sendikamız olsun, aşımız işimiz olsun. Onların derdi cebimiz ne zaman dolacak. Adana’da Bossa vardı Güney Sanayi vardı. Sadece 9 yılda 100'e yakın fabrika kapandı, 39 bin 500 kişi işsiz kaldı. Adana ovasına bereket getireceğiz.” diye konuştu.

"KADINLARIMIZI NAMERDE MUHTAÇ ETMEYECEĞİZ"
Kadınlara seçme ve seçilme hakkını CHP’nin verdiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Annelere bir sözüm var. Unutmayın size seçme seçilme hakkını getiren parti CHP’dir. Şimdi ikinci büyük devrimi yapmak üzere yola cıktık. Her evdeki kadının banka hesabına 600 lira yatıracağız. Onu namerde muhtaç etmeyeceğiz.“ diye konuştu. 13 Haziran'da Adana ile tüm Türkiye’nin gurur duyacağını ve Adana’nın yeni bir tarih yazacağını ifade eden Kılıçdaroğlu, “Ben 7 çocuklu bir ailenin oğluyum. 7 kardeşin içinde üniversiteyi bitiren sadece benim. Ama babamın imkanları yoktu. 1923 yılında Cumhuriyeti kuranlar bize her yolu açtı. Okuduk adam olduk. Bu millet bana devlette üst görevlerde bulunmayı siyasette milletvekili olmayı ve CHP genel başkanı olmanın yolu açtı. Onun için diyorum cumhuriyet özgürlüktür, komşusu açken tok yatmamak, halka hizmet etmektir, geleceğimiz onurumuzudur. Dünyanın en güzel toprakları üzerinde yaşıyoruz 9 yılda bereket geldi mi? Gelseydi 50 fabrika kapanmaz 39 bin 500 işçi işinden olmazdı.” ifadelerini kullandı.
AK Parti’nin gövdesini silkelemek bana dallarını silkelemek size ait’ diyen Kılıçdaroğlu konuşmasını şöyle sürdürdü. “Ankara’dan Recep bey duyacak sigortaları atacak. Onun ezberini, kimyasını bozacağım, maskesini indireceğim, gerecek yüzünü göstereceğim.”

"CHP'YE OY VERMEK SUÇ MU? BİZE GÖRE ONUR"
Yurt dışında bir gazetenin, CHP’ye oy verin demesinin birilerinin zoruna gittiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, “İki gündür dine dolamış, yurt dışında CHP’ye oy verin demiş bir gazete. CHP’ye oy vermek suç mu? Bize göre özgürlüğün yolu, ona göre suç. O dergi size destek veriyor sen İsrail’e destek veriyorsun, İsrail’i eleştirmiyorsun diyor. Biz İsrail’e ne yaptık. Büyük Ortadoğu Projesi (BOP) eş başkanı kimdi? Dünya biliyor adam kaçmaya çalışıyor. BOP eş başkanı oldun Irak'ta binlerce Müslüman kadına tecavüz edilirken; ABD askerlerine başarılar diliyorum dedin. Sınırda mayınlı araziler vardı. Efendim onları 49 yıllığına İsrail’e vereceğiz diye kanun getirdi. Kanunu kim iptal ettirdi, CHP. Türkiye’nin topraklarının İsrail’e vereceksiniz sonra beni suçlayacaksın. Ben o toprakları topraksız köylüye vereceğim. Gidip ABD’de Yahudi lobisinden üstün cesaret ödülü almadın mı? 0 kalkmış bana ne diyor. Hiç endişe etmeyin halk için çalışıp üreteceğim. Güzel birikimli kadromuz var çalışkan kadromuz var aslanlar gibi yiğitler gibi okumuşlar gibi yüreğinde insan sevgisi olanlar gibi yöneteceğiz. Mavi Marmara gemisi vardı orada yurttaşlarımız şehit edildi. Kanları yerde kaldı. Yakınları gittiler suç duyurusunda bulundu. Failleri nerde, İsrail askerleri. Faillerle ilgili olarak dava açılması için Adalet Bakanlığı’nın yetki vermesi gerek. Recep bey yetki verdi mi? Adalet Bakanlığı bu olayda izin verdi mi vermedi mi çık açıklama yap.” şeklinde konuştu.

LİMON 30, ÇAY 50 KURUŞ ADALET Mİ?
Limonun dalında 30 kuruş olduğunu, çayın ise 50 kuruş olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, “Bunun neresi adalet. Adı adalet olan ama adaletsizliğin timsali olan AK Parti'ye ders vereceksiniz. Çiftçiye mazotu 1.5 liradan vereceğiz. Çiftçinin elektrik borcu silinecek, bizimle rahat bir nefes alacak. Gençlerin askerlik süresini önce 9 ardından da 6 aya indireceğiz. 87 yıldır çözülemeyen öğrenci yurdu sorunun çözeceğiz. En geç iki yılda en modern yurtlara öğrencilerimiz kavuşacak. Karanlık odaklara gençleri teslim etmeyeceğiz. Köylü milletin efendisidir. Köylü üretti karnımızı doyurdu. 2011’in ülkesinde bizim yücelttiğimiz köylüye ‘ananı al git’ dedi. Bütün köylüler çiftçiler size derdinizi anlatmak isterken al ananında git diyen başbakana ders verin. İnsanlar yatağa aç giriyor. Bana sen parayı nerden bulacaksın diyorlar. Türkiye’de para var. Ama parayı halkın çıkarları için kullanacak siyasi otorite yok AK Parti cebine çalışıyor, halka çalışmaz.” diye konuştu. Kendisinin günde 16 saat çalıştığının söyleyen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:
“Ben günde en az 16 saat çalışıyorum, örgütlerde çalışıyor. Ama sadece bizim çalışmamız yetmez. Ben 16 saat siz 10 dakika çalışın. Kahvede, parkta arkadaşlarınıza söyleyin. Bu sefer başka geçmişte hangi partiye oy verirseniz verin ama şimdi CHP çatısı altında buluşalım. Ülkemizin geleceği, özgürlükler, insan hakları, barış için, huzur için, kan akmaması için, herkesin karnının doyması için CHP’yi oy verin deyin.”
CİHAN