AKSARAY (CİHAN)- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Diyanet çalışanları arasında büyük haksızlık olduğunu savunarak, "Bu haksızlığı giderecek, CHP adaletini Diyanet İşleri Başkanlığına getireceğiz.” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Kılıçdaroğlu, partisinin Aksaray’da düzenlediği mitingde halka hitap etti. Aksaray Hükümet Meydanı'nda ‘Meydanda Başbakan Kemal’ sloganıyla karşılanan Kılıçdaroğlu hükümete yüklenerek, partisine oy istedi.
    
Hükümeti eleştiren Kılıçdaroğlu, “Türkiye yeni bir sürece hazırlanıyor. Türkiye açlıktan, yoksulluktan, yolsuzluktan bıktı. Çifti, memur, emekli, halinden memnun değil yeni bir süreç başladı, halkın iktidarını kuracağız. Bunu yaparken kimseyi ötekileştirmeyeceğiz, kimseye sen bize oy vermedin diye baskı altına almayacağız. Hükümet ‘istikrar sürsün, Türkiye büyüsün’ diye bir slogan buldu. Türkiye büyüyor da Aksaray’ın neden milletvekili sayısı düştü. Dokuz yılda bunlar Aksaray’a bir çivi çaktılar mı? Bir yatırım yaptılar mı? Diyanet İşleriyle ilgili bir tasarı Meclis'e geldi ve kabul edildi. Diyanet çalışanları, arasında büyük haksızlık var. Bu haksızlığı gidereceğiz CHP adaletini Diyanet İşleri Başkanlığına da getireceğiz.” dedi.

Çiftçinin, esnafın icra kıskacında olduğunu savunan CHP lideri Kılıçdaroğlu, mazottan KDV ve ÖTV almayacaklarını söyledi. 1923 ruhu olmayanların, 2023’den söz edemeyeceklerini belirten Kemal Kılıçdaroğlu “Halkı düşünen, halk için çalışan, işsizliği yok etmek için mücadele edecek bir siyasal iktidara ihtiyaç var. O iktidarın adı da Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Aile sigortasını getireceğiz, siyasal zenginleşmeye son vereceğiz, önce millet zengin olacak.” şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu konuşmasının sonunda 9 milyon emeklinin tamamının oyunu istediğini bir kez daha vurguladı. CİHAN