KAYSERİ (CİHAN)- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hükümet olmaları döneminde yapacakları çalışmaları sıralayarak, çıkartacakları aile sigortasının eleştirildiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, CHP olarak yaptıkları çalışmada aile sigortasını çıkartıp, dar gelirli, asgari ücretten az geliri olan ya da geliri hiç olmayan ailelere 600 lira maaş vereceklerini belirtti.
Kılıçdaroğlu, bunlar için kaynağın nereden bulunacağı sorulduğunu hatırlatarak, “Bu ülkede para var. Bu ülke dünyanın en gelişmiş en büyük ekonomisinden biri. Para var yöneten yok. Para var yandaş var.” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Aksaray mitingi sonrasında Kayseri’de partisince düzenlenen mitingde halka seslendi. Cumhuriyet Meydanı’ndaki miting öncesinde alan, CHP bayrakları ve Kemal Kılıçdaroğlu posterleriyle süslendi. Kılıçdaroğlu, belirtilen saatten bir buçuk saat sonra miting alanına geldi. Miting adayların tanıtımıyla başladı. Daha sonra Kılıçdaroğlu halka seslendi.
‘Allah’ına kurban Kayseri’ sözleriyle konuşmasına başlayan Kemal Kılıçdaroğlu, Kayseri insanına, ekonomisine, yatırımcısına övgüler yağdırdı. Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: “Kayseri, bu bölgenin en önemli kentidir. Ulusal sanayimizin bel kemiğini oluşturacak. Çalışkan üretken insanları var. Alın teri döken insanları var. Kayseri her zaman her yerde baş tacı edeceğiz. Kayseri, aynı zamanda Anadolu’nun ortasında yabancı sermaye ihtiyaç duymadan kendi bilgisi, beceresi ve gücüyle ayakta duran dünyaya meydan okuyan bir kenttir. Kayseri’ye şükranları mı sunuyorum.”

‘Kemal başbakan’ sloganlarıyla sık sık konuşması kesilen Kılıçdaroğlu, Kayseri’de işsizlik olup olmadığını halka sordu. Kılıçdaroğlu, ‘evet’ cevabı aldıktan sonra, “Bunlar istikrar sürsün Türkiye büyüsün diyorlar. Bu nasıl iştir. Onların söylediği şu. Biz malı götürdük. Durumumuz iyi. İşsizlik devam edecek. Yoksulluk sürecek çiftçi alın terini almayacak. Yolumuza devam edeceğiz diyorlar. Buna izin verecek misiniz? Ben de izin vermeyeceğim. Sizin için çalışacağım. Sizin haklarınızı koruyacağım. Sizin sesiniz sözünüz olacağım. Kayseri oluşturan bir kent. Üreten bir kent. Becerisinin önünde engel olarak sadece siyasal iktidar var. Kayseri’yi uçuracağız. Kayseri dünya markası yapacağız.” diye konuştu.

CESARET ÖDÜLÜNÜ SEN ALDIN, AMERİKAN ASKERLERİNE BAŞARI DİLEDİN
Kemal kılıçdaroğlu, Kayseri mitinginde Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın Mavi Marmara gemisine yapılan saldırı ile ilgili söylediklerini anımsatarak, cevap verdi. Kılıçdaroğlu, “Bakın gitmiş diyor ki; Mavi Marmara gitti yurttaşlarımız şehit oldu. Sen ‘İsrail’i destekliyorsun’ diyor. Ben nereden destekledim. Birincisi Recep Tayip Erdoğan, Yahudilerin verdiği cesaret ödülünü aldın mı almadın mı? Aldın. Niye böyle konuşuyorsun. İkincisi büyük Ortadoğu projesinin eş başkanı kimdir? Sensin. 50 sefer söyledin. Irak’ta binlerce Müslüman kadına tecavüz edilirken Amerikan askerlerine başarı diledin mi, dilemedin mi? Diledin. Bunun maskesini indireceğim. Kim olduğunu göstereceğim, şifresini çözeceğim. Ezberini bozacağım.” dedi.

MAYINLI ARAZİDEKİ PETROLÜ İSRAİL'E SATMAK İSTEDİ
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Suriye sınırındaki mayınlı arazi konusuna da değinerek, “Konuşsa konuşamayacak. Biliyorsunuz mayınlı arazilerimiz vardı. Mayınlı arazileri İsrail’e satmak için, 49 yıllık kiraya vermek için meclise getirildi. Bunu CHP iptal etti. Peki kim dostu. Benden o kadar ucuz kurtulamaz. Sen, Furkan yaşamını yitirirken, AK parti milletvekilleri o gemiye binmemesi için çaba harcadın. Vatandaşın oğlu giderken bunu yapmadın. Yolda saldırı olursa milletvekilini kurtarırım diye yaptın. Vatandaşın oğlunu korumazsın. Bunun hesabını soracağım.” diye konuştu. ‘O şehit olan kardeşlerimizin yakınları, bazı sivil toplam örgütleri, Ankara cumhuriyet savcılığına başvurdu’ diyen Kılıçdaroğlu, “Silahsız insanlarımıza saldırı yapıldı. Soruşturma açın dediler. Soruşturma açılacaktı. Ama failler yabancı. Yabancı olduğu için adalet bakanlığından izin gerekiyordu. Bu izni verdin mi, vermedin mi? Verdinse hangi tarihte verdin. Bunu açıklamanı istiyorum” şeklinde konuştu.

"ZULMETMEK İÇİN DEĞİL HALKA HİZMET İÇİN ÇIKTIK"
CHP’nin halka zulmetmek için değil hizmet için yola çıktığını ifade eden Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Biz ülkemizi seviyoruz. Bugün yola çıktık. Zulmetmek için değil halka hizmet etmek için çıktık. Türkiye’nin sorunlarına talibiz. Yeni CHP’ye güvenin. Cebini düşünenlerin değil halkını düşünenlerin partisidir. Benim için yandaş yok. İster doğu ister batı. İster kuzey ister güney. İnancı, siyasi düşüncesi ne olursa olsun benim için yandaş yok. Vatandaş var. Bütün güzelliklerinden vatandaşlarımız almalıdır. Anneler sabahleyin okula çocuklarını gönderirken huzur içinde göndermelidir. İşçinin mi çiftçinin mi sorunu var. Taşeron işçisinin sorunumu var. Genç çocuğumuzun sorunumu var. CHP çözecek. CHP varsa herkes için var.”

"KAYSERİ’DE İCRA DAİRESİ SAYISI ARTTI"
Kayseri’nin güzel bir kent olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, insanlarının üretkenliğinden bahsederek, “Çalışkan insanları var. Üreten insanları var. Üniversiteleri var. Dinamik çağdaş bir kadrosu var. Ama Kayseri’deki son 9 yılda icra daireleri 4’den 8’e çıktı. İcra daireleri sayısı niye çıkar. İnsanlar borçlarını ödeyemiyor. Borcunu ödeyemeyen esnaflarımıza, çiftçi kardeşimize sesleniyorum. KOBİ’deki yöneticiye sesleniyorum. Artık ayağa kalk. Korkularından arın. Bu ülkenin sahibi benim de. Ben çalışacağım de. Küfreden başbakan ülkeyi sağlıklı yönetir mi? Ülkeyi olgunlukla yönetir mi? İnsanlara saygılı olabilir mi? 19237ü düşünün. Mustafa Kemal Türkiye’sini, çağdaş Türkiye’yi düşünün. Bağımsızlığı düşünün. Bağımsızlık ateşini düşünün. O dönemde köylü milletin efendisiydi. Çiftçi bitmeyecek. Besicide bitmeyecek. Halkın iktidarında çiftçi üretecek. Mazotun litresi 1.5 lira olacak. Çiftçinin elektrik borcu ilk dört ayında sıfır olacak. Mazotu da ilk 4 ayı içerisinde 1.5 liraya indirmezsem hem başbakanlığı hem siyaseti bırakacağım.” diye konuştu.

"SAMSUN’DA AÇLIKTAN KÜBRA, KAYSERİ’DE 7 AYLIK HAMİLE KADIN DONARAK ÖLDÜ"
Kemal Kılıçdaroğlu, samsun’da hayatını kayberen Kübrayı hatırlatarak, “Samsun’da annesinin kucağında 2.5 yaşında Kübra açlıktan öldü. 7 aylık hamile anne soğuktan donarak öldü. Recep bey isterse onun da ismini vereyim. İsteyebilir mi? İstemesi için insanın yüreğinde insan sevgisi olmalıdır. İnsana saygı duyacaksınız. Halkın iktidarında bir çocuk bile yatacağa aç girmeyecek. Aile sigortası getireceğiz. Geliri olmayan, asgari ücretten az geliri olan aileye en az 600 lira yatıracağım diyoruz. Anne mutlu olacak. Esnaf kazanacak. Recep bey parayı nereden bulacaksınız diyor. Bu ülkede para var mı? Bu ülkede para var. Bu ülke dünyanın en gelişmiş en büyük ekonomisinden birine sahip. Para var yöneten yok. Para var yandaş var.” diye konuştu.

"BAŞBAKANIN CESARET BİLE EDEMİDĞİ SINAVLARA GİRDİM"
Kemal Kılıçdaroğlu, birçok sınavlara girerek hakkı olanı aldığını ifade ederek, konuşmasını, şöyle sürdürdü: “Bez Anadolu’nun küçük bir köyünde doğdum. 7 kardeşiz. Babam küçük memur. Beni Cumhuriyet okuttu. Mustafa Kemal’in Türkiye’sinde okudum. Üniversiteyi bitirdim. Devlette çalıştım. 27.5 yıl hizmet ettim. Erdoğan’ın etrafında bile cesaret edemediği sınavlara girdim. Bu ülke bana CHP’nin genel başkanlığını da verdi. Cumhuriyet bizim özgürlüğümüz, demokrasimizidir. Anneler şunu söylüyorum, 1 milyon 700 bin çocuğunuz hatırı, umudu, geleceği için AK Partiye ders verin. Size seçme ve seçilme hakkı getiren CHP’dir. Bu dönemde Türkiye’de CHP’nin tarihinde ilk kez 38’in üzerinde kadın milletvekili olacak. Meclis'te kadın erkek eşitliğini savunacaklar.”

"İŞİ BIRAKMIŞ KASET DİNLİYOR, İZLİYOR"
kılıçdaroğlu, konuşmasında Başbakanı eleştirerek, “Yarın kaset çıkacak diyor. Kaset çıkıyor. Bu kadar kaset meraklısı başbakanı ilk kez gördüm. İşi bırakmış işi gücü bırakmış kaset dinliyor, izliyor. Kayseri’de, Hopa’da, İzmir’de, Trakya’da, Muğla’da, Diyarbakır’da bunları silkelemek size ait. Silkelerken dikkatli olun. Elma armut düşer alırız. Her an Recep bey düşebilir. Bunlar meyve vermez. Neden meyve vermez. Çünkü bunlarda bereket yok. Bereket olsa işsizlik olur mu? Bereket olsa çiftçi rahat etmez mi? Bereketsiz bir iktidar var. İşsizlik var, açlık var. Fabrikalar kapandı. Kendini düşünen siyasetçi var. Cebini düşünen AK Parti var. Recep bey kanala çıkabilir mi? Çıkamaz. Ben söyledim. Dedim ki, ‘Sayın Erdoğan herkes her konuyu bilmek zorunda değil. Tek başına gelme. Bütün bakanlarınla gel. Ben tek başıma çıkacağım’ dedim. Gelemezler. Niye gelemez. Bir geçmişinin temiz olması lazım. Kul hakkı yememesi lazım. Mangal gibi yürek lazım.” şeklinde konuştu.

"BEN MİLLETİMDEN TALİMAT ALIRIM"
Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasının sonunda, Kayseri milletvekili adaylarını Kayseri halkına emanet ettiğini ifade ederek, “Türkiye ayakta. Kayseri’de ayakta. Dünya da ayakta. Yabancılar da gördü CHP’nin yükselişini. Dünya gördü CHP’nin yükselişini. AK Parti geriliyor. CHP ilerliyor. Recep beyin ezberi bozuluyor. Umudumuz sizsiniz. Yitirmeyeceğiz. Güzel Kayserililere ve ülkemiz insanlara hizmet edeceğiz. Yoksulları düşünen politikacı değiliz. Birilerini hor gören değil insanları kucaklayan partiyiz. Bizim kadromuz Kuvayi Milliye ruhunu taşıyan kadromuz. Bizim kadromuz sizin kadronuzdur. Sizin çocuklarınızdır. Hiç kimse önünde diz çökmedim. Hiç kimseden icazet almadım. Yalvarmadım. Talimat almadım. Sadece badece Türk milletinden talimat alacağım. Milletvekili adaylarımızı sizlere emanet ediyorum.” şeklinde konuştu.

CİHAN