CHP Denizli Milletvekili Adnan Keskin konuyla ilgili verdiği soru önergesinde şu konulara değindi, “Büyük Menderes Nehrinin ana kaynağı Denizli İli Çivril İlçesi Işıklı Mahallesinde yer almaktadır. Kaynaktan çıkan su Sundurlu Barajında toplanır. Baraj ve suyun akış kanalı doğal kuş üreme ve dinlenme merkezi olarak çok sayıda kuş türüne ev sahipliği yapmaktadır. Baraj gölünde tatlı su balıklarından Turna ve Sazan balığı yaşar. Sit alanı olan bir bölgede yer alan kaynak ve baraj, iç ve dış turizm açısından da cazibe merkezi konumundadır. 
Sit alanı olan bir bölgede alabalık üretimi için tesis kurulmasına izin verilmiş midir?
Alabalık üretme alanını genişletmek için tesis sahiplerince sazlık alanlarının yakılması Bakanlığın bilgisi içerisinde midir?
Kaynak çevresi ve baraj sahasında yer alan ağaçların sökülmesi bakanlıktan alınan olur ile mi yürütülmektedir.
Koruma altına alınmış endemik bitki türlerinin yok edilmesi neden önlenmemektedir? Bölgeye özgü Nilüfer çiçeklerinin tahribine neden seyirci kalınmaktadır?
İşletme sahipleri tahsis edilen alandan daha fazlasını işgal ederek doğal su yollarını ve kanallarını doldurarak, ya da akış yönünü değiştirerek tahrip etmektedir. Söz konusu tahribata Bakanlığınızca izin mi verilmiştir?
Sit alanına giden giriş çıkış yolu hangi yetki ile kapatılmıştır?”