Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, "Oy kullanmayarak kendilerince ders verme anlayışı içine girenler tüm kesimlerin üzerinde uzlaştığı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun Cumhurbaşkanı olmasının önüne geçmişlerdir" dedi.
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından CHP Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, seçimlerle ilgili bir değerlendirme yaptı. 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin Türkiye ve Denizli açısından doğru bir bakış açısı ile değerlendirilmesi gerektiğini belirten Çavuşoğlu, "Türkiye’nin normalleşmesi, farklı düşüncelerin bir araya gelebilmesi açısından herkesi kucaklayabilecek bir aday olan Ekmeleddin İhsanoğlu’nun isminin açıklanması ile beraber ortaya çıkan 'istemezük'cü isimler Genel Başkanın etrafında birleşmek yerine ilk günden adayın tartışılır bir hale gelmesine neden olmuşlardır. Bu tartışmalar neticesinde toplumun algısı bozulmuş sonradan yaptıkları U dönüşleri ise sandıktan uzaklaştırdıkları ve moralini yitiren seçmenin tekrar sandığa gelmesini sağlayamamıştır. Parti içerisinde toplumu ve parti mensuplarını ayrıştıran bu anlayışın öncelikli olarak sorgulanması gerekirken bu anlayışlar ve yandaşları tarafından sosyal medya ve dedikodu gazeteleri aracılığıyla başarısızlığın faturasını Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na kesilmeye çalışması bu anlayışın esas amacının adayın başarılı bir sonuç elde etmesi değil kendi ikbal ve ihtirasları nedeniyle kendi geleceklerinin kurgulanmasıdır. Bu nedenle, seçim süresi boyunca asıl eleştirilmesi gereken Recep Tayyip Erdoğan yerine kendi partisini eleştirenlerin iyi niyetinden şüphe etmek gerekir."
Sandığa gitmeyen seçmenlerin seçimi etkilediğini kaydeden Çavuşoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: "Yapılan bu seçim sonucunda maalesef her 4 kişiden biri, 13 milyon kişi sandığa gitmemiştir. Her bulundukları platformda eleştirmekten geri kalmayanlar sandığa sahip çıkmak yerine oy kullanmayarak kendilerince ders verme anlayışı içine girmişler, tarihi bir fırsat olan tüm kesimlerin üzerinde uzlaştığı isim olan Ekmeleddin İhsanoğlu’nun Cumhurbaşkanı olmasının önüne geçmişlerdir."