CHP Denizli Milletvekili Aday Adayı Kazım Arslan, esnafın, KOBİ’nin derdinin tek çözüm noktası CHP iktidarı olduğunu vurgulayarak, konu hakkında şu açıklamayı yapı, “Mevcut iktidarın uygulamış olduğu ekonomik politikalar ve teşvik,  politikaları nedeni ile Denizli esnafı her geçen gün kan kaybetmektedir. Denizli merkezinde mantar gibi açılan AVM’ler küçük esnafın belini bükmüştür, bakkalından ayakkabıcısına, giyim eşyası satandan tamircisine kadar herkes geçim derdine düşmüştür. CHP iktidarında küçük esnafın işlerini geliştirebilmesi için Halkbank devreye sokulacak %0 faizle kredi verilecektir. İmalat sektörü üzerindeki  vergi ve SGK yükü hafifletilecektir.  
Cumhurbaşkanı Erdoğan sıkıntı içinde olan esnafa yeni görevler yüklemek istemiş, onlara, siz mahallenin polisisiniz, savcısısınız demiştir. Cumhurbaşkanı esnaf ile vatandaşı karşı karşıya getirmek istemektedir.  Demokratik protestosunu yapan, hakkını arayan vatandaşın üzerine yürümeyi, pala ile saldırmayı maruz göstermek istiyor.  Ama bizim  esnafımız  bu oyuna gelmeyecektir, esnafımız halk ile karşı karşıya gelmeyecek kadar sağduyuludur. CHP iktidarında kimse kimse ile karşı karşıya getirilmeyecek, kimse ötekileştirilmeyecek, toplumsal  barış  mutlaka sağlanacaktır. Gerginlik politikasından vazgeçilecek, herkesi kucaklayan anlayışla hükümet edilecektir.”

Ev hanımlarına iş imkanı
CHP iktidarında iş kurmak isteyen ev hanımlarının %0 faizli kredi ile destekleneceğini açıklayan Arslan, “Böylelikle aile bütçesine katkıda bulunması sağlanacaktır. Kadınlar üretimin içine çekilerek ekonomiye kazandırılacak, topyekün kalkınmanın önü açılacaktır. Mevcut iktidar toplumun yarısını oluşturan kadınları üretimden uzaklaştırmak için elinden geleni yapmakta, onları sadece çocuk doğuran, ailesine bakan, ev işleri yapan kişi olarak görmektedir. Çalışan kadınlar için kreşler, çocuk eğitim yuvaları yaparak ve yapılmasını teşvik ederek onların çalışması önündeki engeller kaldırılacaktır” dedi.