Arslan, aslında sağlık çalışanları 14 Mart Tıp Bayramını kutlamak için bayram yapmaları gerekirken, sağlıkta yaşanılan sorunlar, giderek ağırlaşan hayat koşulları, sağlık sisteminin çökmesi ve iktidarın uyguladığı anti demokratik uygulamalar yüzünden bu gün bu bayramı doktorlarımıza zehir etmiştir. Elbette 182 yıl önce kutlanılmaya başlanılan 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutlamakta bir nezakettir. Biz de 14 Mart Tıp Bayramınızı bütün olumsuzluklara rağmen kutluyor. Bütün sağlık emekçisi arkadaşlarıma sonsuz saygılarımı sunuyorum dedi.
Siyasi iktidarın son 12 yıldır uyguladığı “sağlıkta dönüşüm programı”  sağlık sektörünün piyasanın görünmez ve vicdansız ellerine teslim edilmiştir diyen CHP Denizli Milletvekili A. Adayı Kazım Arslan, “Paran Kadar Sağlık” anlayışı ve performans uygulaması hem hastaya, hem doktora vahşi ve acımasız kapitalizmi dayatmaktır. Özelleştirme, sendikasızlaştırma, taşeronlaşma ve güvencesiz çalışma sağlık sektöründe yaygınlaşmakta, çağdaş köleliğe dönüşmüş  düşük ücretli güvencesiz çalışma ve angarya hatta 7 gün 24 saat “İcap Nöbetleriyle  altından kalkılmaz bir hal almıştır. Siyasi iktidarın son 12 yıldır uyguladığı “sağlıkta dönüşüm programı” sağlık sektörünü piyasanın “görünmez ve vicdansız ” ellerine teslim etmiştir. “Paran kadar sağlık”  anlayışı ve performans uygulaması hem hastaya, hem doktora vahşi ve acımasız kapitalizmi dayatmaktadır.
Rakamlar da Siyasi iktidarın sağlık politikalarının iyiye gitmediğini göstermektedir;
Gelişmiş ülkelerde 100 bin kişiye 316 doktor, Türkiye’de ise 169 doktor düşmektedir. Yunanistanda 100 bin kişiye 614, Rusya’ad 501, İtalya’da 410 doktor düşmektedir. Doktorların polikliniklerde günde 100 – 150 hastaya bakma mecburiyeti bulunmaktadır. Acil servislerde günlük 500 hasta ortalamaıs ise işin ne kadar kötü bir noktaya ulaştığını gözler önüne sermektedir.
Siyasi iktidarın başa geldiği ilk günden bu yana sizlerin örgütlenme haklarınızda ellerinizden alınmaya çalışmaktadır. Bugün yapolacak grevi engellemek amaçlı yapılan zam siyasi iktidarın zihniyetinin para’ya endekslendiğini göstermektedir. Oysaki bütün sağlık çalışanları bu sorunun para ve ücret sorunu olmadığını anlatmaya çalışmaktadır.
Bizlerde sizlerin dertlerinizi görüyor ve yakından takip ediyoruz. CHP’yi Denizli’de 1. parti olarak getirme sözünü bütün vatandaşlarımıza verdim burada sizin önünüzde de yeniden bu sözümü yeniliyor ve CHP iktidarında bütün bu politik sıkıntılarınızdan kurtulacağınızın sözünü veriyorum dedi.