SAMSUN (CİHAN)- AK Parti Samsun milletvekili adayı Aslan Karanfil, 80 yılda yapılamayan icraatların 8,5 yıllık AK Parti iktidarında gerçekleştirildiğini söyledi.
Seçim çalışmalarını yorulmadan, dinlenmeden sürdüren Karanfil, Tekkeköy'de köy ziyaretlerinde bulundu. Samsun İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği yaptığı dönemde, köylülerin sıkıntılarını yakinen bildiğini ifade eden Karanfil, yeni dönemde de sıkıntıların çözümü adına çalışacağını söyledi.

Karanfil, 88 yıllık Cumhuriyet döneminde, ilk 80 yılda yapılamayan birçok yeniliğin ve iyileştirmenin, 8,5 yıllık AK Parti iktidarı döneminde fazlasıyla yapıldığına dikkat çekti. Karanfil, "Cumhuriyetimiz 88. yılında. Bizden önceki 80 yılda yapılamayanlar son 8 yılda yapıldı. Yurt dışından helikopter alırdık, üretmeye başladık. Askeriyede M1 diye tabir edilen silahlar kullanılırdı, şimdi kendi silahlarımızı üretiyoruz. Sağlıkta bir çok yenilik yapıldı. Önceden hastalanınca İstanbul'a, Ankara'ya gitmek zorunda kalırdık, şimdi Samsun'da sağlık kenti oldu. Uzak köylerde acil bir hasta olduğunda ambulans helikopter gidiyor, hastayı hastaneye yetiştiriyor ve bu ambulansın saatlik maliyeti 5 bin dolar. Ama devlet bu parayı istemiyor. Yollarımıza diyecek söz yok. 'Önce insan' mantığıyla çalışıyoruz. Bunlar yaptıklarımızın sadece birkaçı. Daha güzel, daha rahat, daha huzurlu bir Türkiye için çalışmaya devam edeceğiz." dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, ülke genelinde ve Samsun'da yaptığı mitingleri de değerlendiren Karanfil, "Başbakanımıza Samsun mitingi için verdiğimiz sözü tuttuk. Hedefimiz 100 bindi ama resmi rakamlara göre 125 bin kişi başbakanımızı dinlemeye geldi. Samsun Meydanı, artık AK Parti'ye yetmiyor. Diğer partiler sadece binlerde kalırken biz 100 binlere ulaştık. İstanbul'da yapılan mitingde de milyonlara ulaştık. Yapılan mitingler, AK Parti'nin tekrar iktidara geleceğinin resmidir. Samsun mitingine katılarak, yüzümüzü kara çıkartmayan tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. Biz sizler için varız." diye konuştu.
CİHAN