CHP’nin Örgütlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Adnan Keskin, kadınların sosyal değerinin anlaşılamadığı toplumların gelişemediğini ve gerilediğini söyledi. Genel Başkan Yardımcısı Keskin, “Bu yüzden Türkiye’de kadınlar artık ayağa kalkmalıdır. Çünkü sivil bir silkiniş ve başkaldırı kadınsız olmaz”  dedi. 74 milyonluk Türkiye nüfusunun ve 51 milyona ulaşan seçmen kitlesinin yarısını kadınların oluşturduğuna dikkat çeken Keskin, Dünya Ekonomik Forumu’nun raporuna göre, kadın erkek eşitliğinde Türkiye’nin 134 ülke arasında 126. sıraya gerilemesinin utanç verici bir tablo olduğunu vurguladı. Cumhuriyet döneminin en büyük devrimlerinden birinin kadınlara tanınan sosyal ve siyasal haklar olduğunu dile getiren Keskin, “Türk ailesinin kuruluşunu yeniden düzenleyen Türk Medeni Kanunu'nun kabul edilmesiyle, toplumsal ve ekonomik hayatta kadın erkek eşitliği sağlanmıştı. Türk kadını, 1934'te yapılan anayasa değişikliği ile Avrupa ülkelerinin birçoğundan önce, milletvekili seçme ve seçilme hakkını kazandı. O tarihte baş tacı yaptığımız kadınlar, bugün ikinci sınıf insan muamelesi görmekte ve ezilmektedir. Şiddet gören kadındır. 8 yılda şiddet olaylarının yüzde 1400 artması başlı başına toplumsal bir ayıbımızdır. 3 çocuk diye doğurganlığa mahkum edilen de yine kadındır. Yargıtay’da bile kadın hakim üyelerinin oranı eskiden yüzde 40’tı, şimdi ise yüzde 3’tür. Bir ulusun uygarlığının, toplumda kadına verilen önemle ölçülebileceği tartışılamayacak bir gerçektir. Bu yüzden kadınlar için bir anlayış devrimi gerekiyor. Kadınların da kendi hakları için ‘biz varız’ diye haykırması ve artık ayağa kalkması gerekiyor.” diye konuştu.

Kadınlar hak ettiği değeri CHP iktidarında görecek

Kadınlarla demokrasinin daha sağlıklı işletileceğini ve siyasetin rotasının doğru şekilde rayına oturacağını anlatan CHP Genel Başkan Yardımcısı Keskin,
“Kadının sosyal ve siyasal yaşamda etkin olmasını istemeyen illegal çalışan gruplar ve güç odakları itibar kazandı. Türk siyasetinde kadın boşluğu doğdu. Bu boşluğun yine kadınlar tarafından doldurulması kaçınılmaz hale gelmiştir. Çünkü kadınlar siyasetin işaret fişeği ve çağdaş toplum yapısının vazgeçilmez aktörleridir. CHP iktidarında kadınlar, Cumhuriyet döneminde olduğu gibi hak ettiği değeri görecek, eşitlik ve özgürlük çıtası yükselecek, toplumumuzun onur abidesi olarak sosyal yaşamda mutlaka yerini alacaktır.” Diye konuştu.