Konak’ın ilk kadın belediye başkanı olan Sema Pekdaş, Denizli’nin Bozkurt ilçesinin ilk kadın Belediye Başkanı Birsen Çelik’i makamında konuk etti. Ziyarette geçtiğimiz ay her iki ilçe belediye meclisinin aldığı kararla kardeş şehir olan Konak ve Bozkurt Belediyeleri arasındaki kardeş şehir protokolü imzalandı. Türkiye’deki 37 kadın belediye başkanı arasında yer alan Konak’ın ilk kadın Belediye Başkanı Sema Pekdaş ile Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, attıkları imzalarla kadın dayanışmasına örnek çalışmalar hayata geçireceklerini söyledi. Birbirlerine destek sözü veren iki kadın başkan belediyenin yetki ve sorumluluk alanına giren her konuda işbirliği ile hizmet üreteceklerini dile getirdi.
KADININ GÜCÜNÜ HERKES GÖRECEK
Birbirlerinin derdine deva olacaklarını kaydeden Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, “Hem kadınların gücünü hem de belediyecilikteki farklarımızı göstereceğiz. Dayanışma ile çok daha iyi işler yapabiliriz. Birbirimizin derdine deva olmak, yaralarını sarmak, dayanışmayla sorunları çözmek, geleneklerimizi hayata geçirmek için de varız. Birbirimizin kaynaklarını, değerlerini, yarattıklarını ortaya koymak, paylaşmak için bir aradayız. Çünkü değerleri yaşatmaya ihtiyacımız var. Bu toprakların kültürü çok önemli değerler yarattı. Onları gelecek kuşaklara aktarma sorumluluğunu da yerine getireceğiz” dedi.
BAĞLILIĞIMIZ PERÇİNLENDİ
Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik de kadın bir belediye başkanı ile kardeş şehir protokolü imzalamaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, “Konak Belediyesi’ne bizi kardeş şehir olarak tercih ettiği için sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Dilerim bu protokolle sağlanan birlikteliği bizden sonra gelecek olan belediye başkanları da sürdürür. Birbirimize olan bağlılığımızı perçinledik. İşbirliğimiz bundan sonra daha da güçlü devam edecek” diye konuştu.
15. KARDEŞ ŞEHİR BOZKURT
İlk kardeş şehri Yugoslavya’nın Kosova Bölgesi Prizren Belediyesi ile 2002 yılında imzalayan Konak Belediyesi, yıllar içinde kardeş şehir sayısını artırdı. Bosna Hersek Sarajevo Büyükşehir Belediyesine bağlı Opcina Centar Sarajevo Belediyesi, Almanya’nın Hamburg Mitte İlçe Belediyesi, ABD Newyork Eyaleti Brooklyn Belediyesi, İtalya’nın Terni Belediyesi, Almanya’nın Bonn Belediyesi, Yunanistan’ın Drama Belediyesi, Ukrayna Kırım Özerk Cumhuriyeti'ne bağlı Bahçesaray Belediyesi, Isparta’nın Yenişarbademli Belediyesi, Hırvatistan’ın Vukovar Belediyesi, Makedonya Cumhuriyeti’ne bağlı Bitola Belediyesi, Konya’nın İmrenler Belediyesi, Malatya’nın Hekimhan Belediyesi, Kütahya’nın Şaphane Belediyesi ve Bozkurt Belediyesi olmak üzere Konak Belediyesi’nin toplam 15 kardeş şehri oldu.