Şahin Tin; “Kimsenin kötü senaryolar üreterek Türkiye’nin ve Denizli’nin ekonomideki gücünü ve istikrarını yok etme gayreti kabul edilemez” dedi.

Şahin Tin, konuşmasında 2002 yılına kadar Türkiye’de uygulanan popülist politikalar neticesinde birçok kez siyasi krizler yaşandığını söyledi. Tin, AK Parti iktidarlarıyla bu krizlerin sona erdirildiğini ifade ederek şunları söyledi. “AK Parti iktidarının ekonominin başına geçmesiyle birlikte, milli ekonomi yöntemleri belirlenerek mali disiplin sağlanmıştır. Partimizin kararlı ve cesur adımları sayesinde Türkiye’nin ekonomisi rahat bir nefes almıştır. Ülkemiz artık IMF kapılarında el açmaktan kurtarılmıştır. Türkiye yaşanan küresel kriz dönemlerinde bile dünyada krizden en az etkilenen ülkelerden biri olmuştur. 2002 yılında vergi gelirlerinin %86’sı faiz ödemelerine giderken, başarılı politikalarımız sayesinde bu oran %13’lere kadar düşürülmüştür. 

Hizmette Çığır Açtık

Tin; “Ak Parti öncesi yolu olmayan, suyu olmayan, elektriği olmayan nice köylerimiz vardı. AK Parti ülkemizin kaynaklarını milletimizin hizmetine sundu ve yapılamaz denilenleri yaptı. Ulaştırma Bakanlığımız aracılığıyla iktidarlarımız boyunca destanlar yazdık. Ülkemizi otobanlarla, bölünmüş yollarla, köprülerle, havaalanlarıyla, hızlı trenlerle, tünellerle donatarak uzakları yakın ettik. Yerli uydularımızı yaparak iletişimde çığır açtık.

Türk Hava Yollarını dünyanın en başarılı kurumu haline getirdik. Ayrıca bu dönemde Aydın-Denizli Otobanının yapılacak olmasından dolayı Sayın Bakanımıza teşekkür ediyorum. Çalışma Bakanlığımızla reform niteliğinde yaptığımız çalışmalarla, işçi ve işveren arasındaki barışı sağladık. Kamu maliyesi kamburu olan sigorta sistemini yeniden yapılandırarak disipline ettik. İşsizlik sigortası, doğum borçlanması ve izinleri, iş güvenliği ve iş yeri hekimliği gibi birçok sosyal hizmeti milletimize kazandırdık. Avrupa Birliği uyum süreci çerçevesinde, gerek kamu kurumlarımızın yapısal düzenlemesini, gerek kanuni düzenlemelerimizi kararlılıkla sürdürmekteyiz. Bu başarılı çalışmalardan dolayı Bakanlarımıza çok teşekkür ediyoruz” dedi. 

Denizli Ülke Ekonomisine Güç Veriyor

Tin, Denizli’nin bir sanayi şehri olduğunu, “Denizli’deki üreticilerimiz ve sanayicilerimiz her zaman istikrardan yanadır. Çünkü istihdamın gücü istikrara dayanır. İstikrar olursa faizler düşer. İstikrar olursa yatırımcı geleceğe güvenle bakar. İstikrar olursa yeni yatırımlar yapılır. İstikrar olursa üretim artar, ihracat artar. Ülkemiz kazanır.

Denizli AK Parti döneminde enerjiden, tekstile, mermerden, turizme, tarımdan haddeciliğe kadar birçok alanda büyük ve yeni yatırımlara ev sahipliği yaparak ülke ekonomisine çok önemli katkılar sağlamıştır. Kimsenin kötü senaryolar yazarak Türkiye’nin ve Denizli’nin ekonomideki gücünü ve istikrarını yok etme gayreti kabul edilemez. Bugün, Dünya’da başı dik bir Türkiye varsa, bu milletimizin güç ve gönül verdiği AK Parti sayesindedir. Kadim ve güçlü tarihi devlet geleneğimiz, Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetimizi AK Parti iktidarıyla tekrar büyük ülkeler arasına taşımıştır.Elbette bu noktalara kolay gelinmedi. Hareketimizin Lideri ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın cesareti, ülkemize başarı destanları yazdırdı. Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu ile bu destanlar artarak devam edecektir. Biz barış, huzur ve güven içinde terörden arınmış güçlü bir Türkiye’yi gelecek nesillere taşımaya kararlıyız.

Ülkemizin geleceğine ışık tutmak, yeni Türkiye ideallerine ulaşmak sadece AK Parti Milletvekillerinin değil bu yüce meclis çatısı altındaki tüm milletvekillerinin asli görevi olmalıdır. Bu temennilerle, bütçe kanun tasarısının ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyor. Hepinizi saygıyla selamlıyorum” dedi.