Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Mehmet Fevzi Yeniçeri, AK Parti’nin ‘Büyükşehir’in iyi yönlerini anlattığını, vatandaşa getireceği yeni yüklerden bahsedilmediğini ileri sürdü. MHP İl Başkanı Yeniçeri ve yönetim kurulu üyeleri Bozkurt ilçesinde vatandaşlarla bir araya geldi. Bozkurt ilçe teşkilatı ziyaretinden sonra kahvehaneleri dolaşarak açıklamalarda bulunan İl Başkanı Yeniceri, “Denizlimiz büyükşehir oldu. 2014’te yapılacak seçimde Büyükşehir belediye başkanını seçeceğiz. Ancak Büyükşehir konusunda bugüne kadar hep size işin olumlu yanı anlatıldı. Bu yasanın vatandaşa ne getirip götüreceği konusunda hiçbir şey anlatılmadı. Ben size birkaç örnek vermek istiyorum. Mesela, Bozkurt’ta yaşayan bir vatandaşımız imar konusunu Bozkurt belediyesiyle çözebiliyordu. Büyükşehir yasasıyla birlikte yapacağınız en ufak bir değişikliği Büyükşehir belediyesiyle çözmek zorunda kalacaksınız. Yani Bozkurt belediyesi cenaze ve çöp toplama dışında hiç bir iş yapamayacak. Bunları size anlatıyorlar mı sanmıyorum” dedi.

Tüm vergiler artacak

Büyükşehir yasasıyla birlikte tüm vergilerin aratacağını dile getiren Yeniçeri,  “Emlak vergisi, çevre temizlik vergisi ve ilan vergileri artacak. Köylerde de imarla ilgili ruhsat vergileri olacak. İnşaat ruhsat harçları artacak. Şehir merkezinde yapı denetim dahil nasıl inşaat işlemleri yürüyorsa ilçe belde ve köylerde de aynı olacak. Köylere de emlak vergileri gelecek tarlalardan dahi emlak vergisi alınacak. Trafik ve kasko bedelleri artacak. Hatta bazı sigortalar bu uygulamayı başlattı. Su paraları artacak.” diye konuştu. Büyükşehir yasasının en can alıcı noktasının ülkenin eyalet sistemine dönüşmesinin önünün açılması olduğunu öne süren İl Başkanı Yeniçeri, “Çünkü Denizli’ye yapılan uygulama aynen Diyarbakır’a da yapılmaktadır. Ayrıca ilçe belediyelerinin bütçelerinin yüzde 30’u büyükşehir belediyesine aktarılmaktadır. Büyükşehir olduğumuzda bütçemiz artacak diyenlerin bunu da halkımıza söylemesi gerekmektedir. Aslında gelinen nokta Türkiye’de eyalet sisteminin alt yapısını oluşturmaktır. Burada Denizli’ye, Muğla’ya, Manisa’ya Büyükşehir payesi vererek Diyarbakır’ın önü açılmıştır. Türkiye önümüzdeki günlerde çok yapısal değişiklik teklifleri ile karşı karşıya kalacaktır” şeklinde konuştu

Oyunu bozmak elinizde

Türkiye’nin önümüzdeki süreçte üç önemli seçim yaşacağını dile getiren Yeniçeri, “Önümüzdeki üç yıl içerisinde Cumhurbaşkanlığı, yerel ve genel seçimler yapılacak. Bunlardan en önemli yerel seçimlerde vatandaşlarımızın oylarını kullanırken çok dikkatli olmaları gerekiyor. İşi ehline vermelisiniz. İşi ehline vererek bu oyunu bozabilirsiniz. Biz seçim gününe kadar vatandaşlarımıza gerçeği anlatmaya bıkmadan usanmadan devam edeceğiz” diye konuştu.