İZMİR (CİHAN)- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, yatırımlara engel çıkartmaya kimsenin hakkı olmadığını, engel çıkartanları halka şikayet edeceklerini söyledi. Günay, “Vatandaşların sağlık hizmetlerini daha güler bir yüzle almalarını için çalışacağız.” dedi.
        Bakan Ertuğrul Günay, özel hastane sahipleri ve gazetecilerle bir araya geldi. AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, milletvekili adayları Ali Aşlık, İlhan İşbilen, Bilal Doğan, Doğan Bayram’ın da katıldığı toplantıda konuşan Günay, önümüzdeki dönemde İzmir’deki sağlık sorunlarını ve sağlığın önündeki bürokrasi setlerini kaldıracaklarını söyledi.
        Özel sağlık hizmetlerinde İzmir’in geride kalmasının bürokrasiye bağlandığına dikkat çeken Bakan Günay, önümüzdeki dönemde bu engelleri kaldırmak için çalışacaklarını kaydetti. “Biz yatırım engellemekle değil yatırım yapmakla sorumluyuz.” diyen Bakan Günay, “Haksız bir şekilde kimsenin yatırım engellemeye hakkı yoktur. Engel koyanları hep birlikte deşifre edeceğiz.” dedi.
        Konuşmasında turizm bölgelerinin özel desteklere ihtiyaç duyduğunu, yeni dönemde bu konuları yakından takip edeceğini ifade eden Bakan Günay, şunları söyledi: “Asık yüzlü mahkemelerde vatandaş haklı davada haksız çıkar. Asık yüzlü hastanede de iyileşecek hasta sağlığına kavuşamaz. Amacımız daha yüksek kaliteli hizmeti güler yüzle almak. Tıkanmış işleri önümüzdeki dönemde çözmek bizim görevimiz.”
CİHAN