AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, CHP Milletvekili Melike Basmacı’yı Rusya ile yaşanan uçak krizini fırsat bilip, sanayicilere şirin görünmek adına mektup göndererek ülke meselesi gibi ciddiyet gerektiren konularda siyasi rantdevşirme gayretini üzüntüyle karşıladığını söyledi.

Tin konuşmasında, CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı’nın firma sahiplerine gönderdiği mektubu okuduğunu ve ülkenin vazgeçilmez temel değerlerini esas alan konularda böylesi suistimallerin kabul edilemeyeceğini, “Ülkemiz son derece hassas bir sürecin içinden geçmektedir. Bizim için bu süreçte en önemli konu ülkemizin bölünmez bütünlüğüne ve kardeşliğine gelecek muhtemel saldırıların bertaraf edilmesi ve terör unsurlarının yok edilmesidir.

Bu konuda da gerek güvenlik güçlerimiz gerekse devletimizin ilgili kurumları her türlü çalışmayı dikkatle yerine getirmektedir. Gün rol kapma günü değildir. Gün çözüm odaklı adımlar atma ve kararlar alma günüdür. Çünkü bilinmelidir ki, “Suyu olmayan çeşme işe yaramaz” Bizim için en temel öncelik milletimizin bu topraklarda güvenliği ve huzurudur.

Tin, Ülkemiz Rusya ile sancılı bir süreçten geçerken, ticaretimizin bu gelişmelerden en az düzeyde etkilenmesi için her türlü adımı atmanın gayretindeyiz. Siyasi söylemlerin üstünde ülkemizi ilgilendiren hassasiyeti yüksek konularda sadece konuşmuş olmak ya da dile getirdi görüntüsü vermek adına önergeler vermek çözüme ışık tutmayacağı aşikârdır. Sayın Basmacı gerçekleri görmeli ve yazdığı mektupla milli ruha sahip Denizli sanayicisini üçe beşe tamah eden bir kitle sanmamalı. Devletimizin ve Milletimizin milli menfaatleri söz konusu olduğunda Denizli sanayicisi Ahmet Hulusi Efendi gibi ne yapması gerektiğini iyi bilir. Gerisi teferruattır” dedi. 

Sektörlerin Önünü Açmaya Devam Ediyoruz

Rusya ile yaşanan gerilim sonrası tekstil ve konfeksiyon sektörünün yaşadığı sarsıntının yok sayılamayacağını dile getiren Milletvekili Şahin Tin, “Bizler sanayicimiz, tekstilcimiz ve konfeksiyoncumuz başta olmak üzere tüm sektörlere güç verecek her türlü yasal düzenlemeyi hayata geçiriyoruz.

Sektörleri ayakta tutan ve yol açan adımlarımızı her şekilde atmanın gayretindeyiz. Bilindiği gibi Ar-Ge ve tasarım faaliyetlerinin desteklenmesine ilişkin yasa tasarısı kanunlaştı. Yeni İş kuran gençlere vergi muafiyetleri getirildi. Sanayi sicil belgesi olan sanayi işletmeleri, imalat sanayinde kullanılmak üzere aldıkları makine ve teçhizat finansmanı için kullandıkları krediler dolayısıyla lehe alınan paralardaki yüzde 5 banka muameleleri vergisinden istisna tutulması kararlaştırıldı.

KOSGEB aracılığıyla hibe destekleri,  Esnaf kefalet kooperatifleri aracılığıyla da faizsiz kredi desteklerinin sağlanmasına ilişkin düzenlemeler yapıldı. Bu ve benzeri birçok konuya çözüm bulundu ve bundan sonrada acil eylem planımızda kararlaştırıldığı şekilde yasal düzenlemeleri yapmaya kararlılıkla devam edeceğiz. Kısacası bizler icraatlarımızla, esnafımızın, sanayicimizin, tekstilcimizin yani üreticimizin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.