AK Parti Denizli İl Başkanı Şahin Tin, 18 Mart Çanakkale Zaferinin 100. Yıl dönümünde yayımladığı mesajında, “Milletimizin bağımsızlığa olan inancı ülkemizin bu günlere gelmesinde en büyük etken olmuştur” dedi. Türk milletinin bu zafer ile dünya tarihinin seyrini değiştirdiğini aktaran Başkan Tin, “Çanakkale Zaferi, bir milletin var olma adına verdiği bir savaşın, kurtuluş mücadelesinin dışa vurumudur. Vatanın her karış toprağı işgal altında olan ve 250 bin genç vatan evladını toprağa veren, bir milletin diriliş hikâyesidir Çanakkale. Türk Milleti, geçmişte topla tüfekle olduğu gibi bu gün de çağın şartlarına uygun koşulları oluşturarak mücadelesini sürdürmekte, gelişmişlik yönünden attığı adımlarla, ekonomi, bilgi ve bilişim yöntemleri ile dünya ile yarışır duruma gelmiştir. Çanakkale Zaferi, özünde, vatanın bütünlüğü ve milletin bağımsızlığı söz konusu olduğunda Türk milletinin neleri başarabileceğinin en büyük göstergesidir.

Çanakkale Zaferi’nin genç nesillere çok iyi anlatılmasının gerekliliği ifade eden Başkan Tin, “Tarihimizi, kültürümüzü, bizi biz yapan değerlerimizi yeni nesillere anlatmak boynumuzun borcudur. Geçmişte olduğu gibi bu günde milletimizi bölmek ve parçalamak isteyen dış güçler, içimizdeki bazı hainleri de kullanarak böl, parçala, yut politikalarını hayata geçirmeye çalışmaktadır. Özellikle gençlerimizin bu oyuna gelmemeleri gerekmektedir. Tarih boyunca Türk milletini başka yöntemlerle yenemeyeceklerini çok iyi bildiğini sananlar, bu yöntemlerini tarihin çok çeşitli dönemlerinde hayata geçirmeye çalışmış fakat başaramamışlardır ve bundan sonra da asla başaramayacaklar. 
Milletimiz birlik ve beraberlikten taviz vermeden geleceğe emin adımlarla ilerlemeye devam edecektir. Burada gençlerimize düşen çok önemli görevler var. Öncelikle genç kardeşlerimiz Çanakkale Zaferini, ülkemizin o dönemki durumunu, savaşın hangi şartlar altında kazanıldığını en ince ayrıntısına kadar bütün detayları ile bilmelidirler. Ülkemizin bu gün geldiği noktayı net bir şekilde gençlerimizin görebilmesinin en temel unsuru burada saklıdır. Gençlere Çanakkale ruhunu iyi anlatmalıyız ki, Yeni Türkiye’nin anne ve babaları daha sağlam nesiller yetiştirebilsinler” dedi. 
 
“ÇANAKKALE GEÇİLMEZ”
Türk Milleti’nin savaş dönemlerinde yokluklara ve zorluklara karşı imkânsızı başardığını kaydeden Başkan Tin, “Milletimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki silah arkadaşları ile birlikte canı ve kanı pahasına çok uluslu devletleri Çanakkale’de durdurmayı başarmıştır. Milletimiz azimle ve inançla dimdik durarak düşmana karşı bir ve beraber olmuştur. Bu asil millet bize bizden başka dost olmadığını idrak etmiş, Laz'ıyla, Çerkez'iyle, Kürd'üyle kısacası milletimizin tüm mozaikleri ile bütünleşmiş, birlik ve beraberlikle bir arada omuz omuza mücadele ederek o büyük zafere birlikte ulaşmıştır. 
Çanakkale zaferi,  tüm dünyaya “Çanakkale geçilmez” gerçeğini kabul ettirmiş, milletimizin varlığına yeniden güç katmıştır. Kazanılan bu büyük zafer, Türk milletinin zaferidir. Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılında bu büyük zaferi  ve haklı gururunu bizlere yaşatan, vatan sevgisini her şeyin üstünde tutan aziz şehitlerimize ve vefat eden gazilerimize Allah’tan rahmet, hayatta olan gazilerimize minnet ve şükran duygularımızı sunuyorum” dedi.