CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, Cumhuriyet Bayramı törenlerinin ardından gazi ve şehit ailelerini ziyaret etti. Milletvekili Arslan, ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada “Yaşamını vatan ve bağımsızlık uğruna feda etmiş ailelerimiz bizim için baştacıdır. Şehit ve gazi ailelerimizin yaşamın her alanında refaha kavuşabilmeleri için, gazilerimizin milletvekilleriyle eşit sağlık güvencesinden faydalanması için kapsamlı düzenlemelere hazırız.” ifadesini kullandı.
CHP Milletvekili Kazım Arslan’ın şehit ve gazi ailelerine yönelik mesajı şöyle:

GAZİLERİMİZ MİLLETVEKİLLERİYLE EŞİT SAĞLIK HAKKINA KAVUŞACAK
CHP iktidarında şehit yakınları ve gazilerimize hizmet desteği sunacağız. Tüm gaziler, milletvekilleri ile eşit sağlık güvencesine kavuşacak. Hizmetlerimiz için Başbakanlığa bağlı Şehit Yakınları ve Gaziler Kurumu’nu oluşturacağız. Bu kurum üzerinden görevlendireceğimiz “hayat danışmanları” şehit yakınlarımızın ve gazilerin tüm sorunlarıyla doğrudan ilgilenecek,onlara rehberlik edip destek olacak.

GAZİLERİMİZ 3 BİN GÜNDE EMEKLİ OLACAK
Gazilerimize ikinci iş hakkı ve 3 bin günde emeklilik hakkı tanıyacağız. Gazi ve şehit çocuklarımıza eğitimleri boyunca burs sağlayacağız. Şehitlerin 18 yaşından büyük olan ve öğrenci olmayan tüm çocukları, kamuda işe girebilecek.

GAZİ VE ŞEHİT AYLIKLARI YÜKSELECEK
CHP Milletvekili Arslan, açıklamasının devamında "Hiçbir şehit eşinin ya da eşi yoksa anne ve babasının net aylık geliri en düşük derecedeki memur maaşından aşağıda olmayacak. Aynı hak gazilerimize de tanınacak. 
Tüm şehit ailelerine ve gazilerimize ömürboyu yeşil pasaport sağlanacak. Şehitlerin çocukları ve kardeşleri askerlikten muaf olacak. Tüm şehit ailelerimizi ve gazilerimizi saygıyla selamlıyor,onlara minnet duygularımızı sunuyorum. CHP olarak, onların yaşamda daha rahat koşullarda varolabilmeleri için tüm devlet olanaklarını seferber edeceğiz.Ülkemiz için canını veren şehitlerimiz ve aileleri için,hayatını feda eden gazilerimiz için ne yapsak azdır.Onları huzur ve rahat içinde yaşatmak CHP'nin asli görevi olacaktır" dedi.