Başkan Filiz Açıklamasında şunları söyledi; "Hatırlarsanız CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM'de partisinin grup toplantısında skandal bir açıklamaya imza atmıştı. OHAL kapsamında FETÖ ile mücadeleyi eleştiren Kılıçdaroğlu, darbeye karşı direnen hükümeti darbecilikle suçlamıştı.

Filiz, Geçtiğimiz günler de ise Sokaktaki vatandaşın bile doğrusunu bildiği bir konuda CHP lideri Kılıçdaroğlu gene gaflarına bir yenisini daha ekledi. 15 Temmuz şehitlerinin yakınlarına getirilen askerlik muafiyetini, "Bu şehitler arasında ayrımcılıktır, hainliktir" diyerek eleştirmişti. Oysa terör şehitlerinin yakınları zaten askerlik yapmıyor. Aslında bunlara gaf demek de doğru olmaz. "Bilmemek değil, öğrenmemek ayıp! " Madem bilmiyorsun, açıklama yapmadan önce aç oku, madem bilmiyorsun danışmanlarına sor , hadi onlar da bilmiyor diyelim; Hani güzel bir söz vardır ya " Bir şey biliyorsan konuş ibret alsınlar, bilmiyorsan sus" diye.  Lütfen, siyaset yapmak için ucuz ,basit,sığ muhalefet yapmayalım.  

Kılıçdaroğlu; dar siyasetinin en son örneğini de; Gerek Belediye Başkanlığı, Gerek Milletvekilliği gerekse Ekonomi Bakanlığı sırasında Denizlimize ve Ülkemize büyük emekleri olan Sayın Nihat Zeybekci'nin OHAL ile yaptığı açıklamanın başını sonunu okumadan sadece tek bir cümlesine atıfta bulunarak, OHAL konusunda yaptığı açıklamayı duyduğu kadarı ile değerlendirerek bakanımızı istifaya çağıran açıklamasıdır. 
Bu bizi şaşırttı mı ?  Tabi ki şaşırtmadı. Mevzu bahis Kılıçdaroğlu olunca bu gibi açıklamalar bizi şaşırtmadı elbette. Kılıçdaroğlu'nun bu açıklaması da tıbkı öncekiler gibi akla ziyan,ciddiyetsiz bir açıklamadır.