Adalet ve Kalkınma Partisi Denizli İl Başkanı Necip Filiz, gündeme dair değelendirmeler bulundu. Terörle ilgili “Şu an hep beraber bir akıl tutulması yaşıyorlar” diyen Filiz, “Bundan kurtulduğumuz zaman Türkiye'nin bereketi, bolluğu ve kardeşliği çok fazla artacak. Bunu terör olaylarının olmadığı zamanlarda gördük. İnşallah tekrar o günlere döneceğiz. Milletimizin gücü her türlü güçlüğü aşacak güçtedir. Milletin dışında güç odaklarına, özellikle de terör örgütlerine ve paralel yapılara sırtlarını dayayanlar, hukuk karşısında hesap vermekten kaçamayacaktır. 
Türkiye’nin 1 Kasım seçimleri sınavını da başarıyla atlatacağına inanıyorum. Türkiye her anlamda emin ellerdedir. Terörün çirkin yüzünün sandıklarına yansımasını engellemek için tüm siyasi partilerin sorumluluklarının farkında olacaklarını umut ediyorum” dedi. 

TERÖR VE İÇ GÜVENLİK PAKETİ
İç güvenlik paketinin güvenlik güçlerine büyük katkı sağladığına inandığını ifade eden Filiz, “Birilerinin eline saz verip, cici çocuk diye ekrana çıkarmakla sorunlar çözülmüyor.  Bölücü Terör Örgütü ile arasına hiç mesafe koymayan, onların hain saldırılarına sessiz kalıp “Onlar kardeşimiz” demekle yetinenler, şimdi barıştan bahsediyor.  “Sokağa çıkın” çağrısıyla Bölücü Terör Örgütü yandaşları maske takıp eteklerini kuşandı. Elde silah yol kesip araçları yaktı. İç Güvenlik Paketine her fırsatta karşı çıkanlar şimdi bu paketin ne kadar gerekli olduğunu görebiliyorlar mı acaba. Bir siyasi parti başkanının büyük sorumsuzluk örneği olarak yaptığı sokağa çıkın çağrısından sonra bir çok  vatandaşımız hayatını kaybetti. 7 Haziran’dan önce barış güvercini olanlar 7 Haziran’dan sonra Türkiye’yi bir iç savaşa sokmak istercesine fütursuzca çağrılarda bulundular” dedi.

2023’ TE DAHA GÜÇLÜ EKONOMİ
13 yıl boyunca gerçekleştiren ciddi reformlar sayesinde bugün Avrupa’da ve içinde bulunduğumuz bölgede küresel ekonominin sıkıntılarını en az hissedenlerden biri olduğumuz üzerinde duran Filiz, sözlerini “ 
Tüm saldırılara rağmen, Türkiye ekonomide de 2023 hedeflerine ulaşacaktır. PKK yerine Cumhurbaşkanını hedefe  koyanlar “Eğer gerçek bir vatanseverlerse, milliyetçiler ise, saraya değil Kandil’e yürüyeceğiz demeleri lazım dı. Türkiye için bu kadar kritik bir dönemde  niçin koalisyona ortak olup bu dönemde yardımcı olmadılar? Kenara çekilip kaosu beklediler. Kaos olsun biz de bundan istifade ederiz mi dendi?  Koalisyona hayır, hükümet kurmaya hayır diyeceksiniz;  Risk almayacaksınız, risk almaktan kaçacaksınız ondan sonra siyasi kararlarla ilgili talimat vereceksiniz. Talimatlarınız yerine gelmezse Saray’a yürümekle tehdit edeceksiniz. Diğer parti seçmenlerinin milli duygularla sorması lazım.; Neden her şeye hayır diyorsun, neden bunlarla aynı resimde bulunuyorsun, neden sorumluluk almıyorsun. Nerde kaldı Önce ülkem ve milletim diyen anlayış. Cumhurbaşkanına karşı olacağız diye, Ak Partiyi tek başına iktidar yaptırmamak uğruna Yan yana gelmeyecekler ittifak oluşturdu.  Nasıl bir akıl tutulmasıdır bu.  Bu zihniyet  değilmiydi, Menderesi Dar ağacına götüren. Bu zihniyet değilmiydi, Cumhurbaşkanı Turgut Özal’a “ Çankaya’nın şişmanı, işçi düşmanı” diyen” şeklinde sürdürdü. 
 
MÜLTECİ KARDEŞLERİMİZ
Bölgedeki çatışmalardan kaçan 220 bin kişiye sınırları açarak kabul ettiğimizi hatırlatan Filiz, “Bölgeye yüzlerce kamyon, insani yardım malzemesini gönderen ve bu yardımların yerine ulaşmasını sağlayan da bizdik. Bizim bu topraklara ve oralarda yaşayan kardeşlerimize bakışımız, başta batı ülkeler olmak üzere, diğer devletlerle aynı olamaz. Bizim kimi Avrupa ülkelerinin yaptığı gibi Akdeniz’de ölüme terk etme, tren istasyonlarında ölüme maruz bırakma durumumuz yoktur. Sınırlarımız dışındaki tüm kardeşlerimize karşı bu duyguları beslerken, ülkemiz içinde herhangi bir bölgeyi, bir kesimi dışlamak mümkün müdür?” sorusunu yöneltti. 

ALGI OPERASYONLARI
Adı ne olursa olsun, terör örgütlerinin kurulmasına karşı olduklarının altını çizen Filiz, “Büyük Türkiye, Yeni Türkiye, 78 milyonun bir ve kardeş olduğu bir Türkiye için çalışıyoruz. Kürt meselesi ile terör aynı şeyler değildir. Bizleri birbirimize düşman etme durumu her ikimize de zarar veriyor. Terörden en çok zararı gören de yine Kürt kardeşlerimizdir. Cansız çocuk bedenleri üzerinden alçakça bir algı operasyonu yürüten bir zihniyetin Kürt kardeşlerimle hiçbir ilgisi olamaz. Türkiye Cumhuriyeti; terör örgütü hangi dilde konuşuyorsa o dilde konuşmaya devam edecektir. Terörden siyasi rant ummak aynı şekilde terörü desteklemektir. Biz akan kanı tümüyle durdurmak için çalışırken birilerinin kanı akıtmak için el ovuşturduğuna da şahit olduk. O bölgeye gitmeyen, gidemeyen, o bölgelerde teşkilat bile kuramayanlar bizi eleştiriyor. Biz tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet diyoruz” dedi.

EN GÜZEL CEVAP SANDIKLARDAN ÇIKACAK MESAJ OLACAKTIR
“Geçmişini bilmeyen, saygı duymayan geleceğini tayin edemez” diyen Filiz, son olarak, “Bizi yok etmeye, bitirmeye, tarihe gömmeye çalıştılar ama köklerimizin ne kadar sağlam olduğunu hesaplayamadılar. Bunlara verilecek en güzel cevap sandıklardan çıkacak mesajdır. Ak parti daha güçlü bir şekilde tek başına iktidara gelecektir. Vatandaş özlenen eski istikrarlı günlere kavuşacaktır. Ve yatırımlarımıza kaldığımız yerden hızla devam edilecektir. İlk günkü aşkla,  hepimiz omuz omuza yürüyen yürekler olmalıyız. Haydi gerçek vatanseverler, haydi gerçek milliyetçiler, haydi gençler, haydi bu ülkeyi sevenler, atalarımızın kanlarıyla, şehitlerimizin canlarıyla bize emanet ettiği bu güzel yurdumuzu çocuklarımıza bırakmak için, Yakın Işıkları, Türkiye Aydınlansın diyoruz” dedi.