MHP Çivril İçe Teşkilatı tarafından “Çivril’de Birlik Ülkede Dirlik” yemeği düzenlendi. Çivril Solmaz Düğün Salonunda gerçekleştirilen yemeğe, MHP İl Başkanı Yasin Öztürk,  MHP Genel  Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, Pamukkale İlçe Başkanı Hasan Akgün, Merkezefendi İlçe Başkanı Fatih Coşkun, Denizli Belediye  Meclisi Grup Başkan Vekili Av. Yusuf Garip, Merkezefendi Belediye Meclisi  Grup Başkanvekili Metin Karakurt, MHP 21. Dönem Milletvekili Ali Keskin, Çivril İlçe Başkanı Bayram Gümüş, İşadamı Kadir Kameroğlu, Milletvekili adayları ve çok sayıda partili katıldı.

MHP Çivril İlçe Başkanı Bayram Gümüş, 1 Kasım’da partisinin Çivril’de parti  olacağını  söyledi.
İNANMAYIN
MHP İl Başkanı Yasin Öztürk de yaptığı konuşmada, sekiz yıl önce  yapılan Çivril doğalgaz ihalesinin şimdi yapılmış gibi gösterildiğini belirterek, “Çivril’e doğalgaz iki yıldan önce gelmez bunlara inanmayın. Ayrıca  seçim yatırımı olarak ortaya atılan 250 TL’ye konut kampanyası da balon. Ortada evlerin yapılacağı arsa yok, ihale yok.  Yalanancının mumu 1 Kasım’a kadar yanacak” dedi.

7 Haziran seçim süreci ile 1 Kasım seçim sürecinin farklı olduğunu söyleyen Ayhan, “AKP’nin kurucu ilkelere geri dönüş ve fabrika ayarlarına yönelme eğilimini her fırsatta dile getirmesi partinin bu gün geldiği noktaya işaret etmektedir.  Siyasi ahlak ve etikten, adaletten nasıl uzaklaşıldığının, yolsuzluklar, kirli iktisadi bağlantılar ve kayırmacılık  batağına düşüldüğünün  adeta  itirafıdır. Milletimiz AKP’nin; fabrika ayarlarının daha baştan yanlış programlandığını, küresel proje ortakları tarafından hangi amaçlar için nasıl kullanıldığını şimdi daha net anlamaktadır. Son kullanma tarihi tükenen AKP ya ilk fırsatta milletimiz tarafından fabrikaya iade edecek ya da bizzat fabrika tarafından toplatılacaktır. Ülkemizde makroekonomik çerçevenin yeniden düzenlenme ve dengelenme ihtiyacı bulunmaktadır.  Ancak AKP ekonomi yönetimi makroekonomik yapıyı tahrip etmiş, manipülasyonlarla ekonomiyi kendi dinamiklerinden uzaklaştırmış, fırsat eşitliğini ve kaynak dağılımını bozmuş, makroekonomide parametreleri etkisiz hale getirmiş, manipüle etmiştir” dedi.

Ekonominin çıpasının kalmadığını belirten Ayhan,  “Ekonomiye güven verecek yeni bir referanslara ihtiyaç vardır. Bunlar, mali disiplin,  siyasi uzlaşma, şeffaf, etkin ve etik devlet yönetimi, öngörülebilir hedefler, büyüme ve yatırım hamlesi olmalıdır. Son iki yıldır sürekli ekonomideki kırılganlıklara işaret edenler ‘kara tablo çiziyorlar’ diye karalanırken, hatta ‘hainlikle’  suçlanırlarken, o sıralarda bir kesim iktidara ‘güzelleme’ yapmakla  meşguldü. İşte “Faiz düşsün kur yükselsin” diyenler, şimdi 2.7TL’den dolar talep etmeye başlamışlardır. Eğer ekonomik durum iyi ise bunun adı avanta talep etmektir.   Şayet değilse ekonominin hangi boyutlara geldiğini, yandaşların bile bu yükü kaldıramayacağını açıkça göstermektedir” diye konuştu.