SAKARYA (CİHAN)- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, daha önce çetelere avukatlık eden CHP’nin, çetelere kol kanat geren CHP haline dönüştürüldüğünü söyledi. Erdoğan, “CHP yeniden dizayn edildi. Çetelere avukatlık eden CHP’yi, çetelere kol kanat geren CHP’ye dönüştürdüler. Yeni CHP’yi kimlerin tasarladığı, kimlerin pusuya yattığı ortaya çıktı. Akıl hocalığı yapan eski siyasetçileri biliyoruz. Ama şimdi buna bir de uluslar arası çeteler dahil oldu.” dedi.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek ile birlikte helikopterle Sakarya’ya gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kent Meydanı'nda halka hitap etti. Mitingte coşkulu kalabalığa hitap eden Başbakan Erdoğan’ın gündeminde Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı (CHP) Kemal Kılıçdaroğlu vardı. Kılıçdaroğlu’nu eleştiren Erdoğan, “Sen istersen bu uluslararası meselelere hiç girme. Bunlar seni aşar. Çok istiyorsan git Yunanistan’ı kurtar. Yunanistan’ın en çok satan gazetesinde ne diyor. ‘Dayan Yunanistan Kılıçdaroğlu geliyor’, dalga geçiyorlar. Uluslararası ilişkiler çark etmekle yürümez, yalanla popülizmle yürümez.” diye konuştu.

Konuşmasına Türkiye’nin farklı etnik kökenleri ile bir arada zenginlik oluşturduğunu söyleyerek başlayan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kardeşlerim biz Türk’ü, Kürdü, Lazı, Abhazı, Çerkezi, Gürcüsü, Adigeleri, Boşnakları ile Tatarı ile Roman kardeşleri ile bir olduk, birlikte olduk. Yaradılanı Yaradan'dan ötürü sevdik. Eğer hoşgörü şehri görmek isteyen varsa Sakarya’ya gelsin. Farklılıkların nasıl bir zenginlik ve güzellik oluşturduğunu görmek isteyen varsa Sakarya’ya gelsin.”

12 Haziran genel seçimlerine bir hafta kaldığını hatırlatan Erdoğan, seçmenin Türkiye’nin geleceği adına son derece önemli bir karar vereceğini vurguladı. Erdoğan, “Ben inanıyorum ki Sakaryalı kardeşim istikrara oy verecek. Sakaryalı kardeşim siyasi kumar oynamayacak. 8 yıldaki başarıya oy verecek. Türkiye’nin büyümesinden, demokrasinden yana oy kullanacak. Şunu çok açık yüreklilikle ifade ediyorum, eğer hizmetlerimizden, icraatlarımızdan memnunsanız gelin mührü AK Parti’ye vurun. Eğer hedeflerimizden, 2023 projelerimizden memnunsanız mührü bir kez daha AK Parti’ye oy verin. Türkiye büyüsün diyorsanız mührü AK Parti’ye vurun. Başlayan yatırımlar tamamlansın, hayaller gerçek olsun diyorsanız mührü AK Parti’ye vurun. Tercihinizi gelin hizmet siyasetine yapın. Futbol takımı tutar gibi siyasi partilere oy vermeyin. Şu CHP, Sakarya’da geçmişinden bugüne hangi eseri bıraktı. 3 buçuk yıl bizden önce MHP iktidar oldu. Sorun şu Sakarya’ya ne yaptı, Türkiye’ye ne yaptı?” şeklinde konuştu.

"ONLAR BORÇLANDI BİZ ÖDEDİK"
AK Parti olarak iktidara geldiklerinde milli gelirin 280 milyon dolar olduğuna dikkat çeken Erdoğan, bu rakamı 740 milyar dolara yükselttiklerini kaydetti. Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti: “Şimdi benim Sakaryalı kardeşim MHP’ye mi oy verecek, CHP’ye mi oy verecek? Memur ve işçi kardeşime soruyorum. Bu CHP, MHP nema adı altında maaşınızdan para kesmedi mi? Ne için kesti? Faizleri ödemek için kesti. Bu paraları geri ödedi mi? Hayır ödemedi. Biz ödedik... Başbakan olduğumda baktım eski rakamla devletin vatandaşına 13,5 katrilyon borcu var. Dedim ki devlet memuruna işçisine borçlu olmaz. Oturduk konuştuk ve takır takır ödedik. Bunu CHP, MHP yapmadı, biz yaptık. CHP ve MHP’ye oy veren kardeşlerime soruyorum. Onlar mı seni düşündü, biz mi? Şu ana kadar ne ödedik biliyor musunuz? 3 katrilyon ödedik. Gene biz ödedik. Bunlar işçimi memurumu soydular. Çıkmış diyor ki ben işçiden memurdan yanayım, nasıl yanasın yahu? Paralarını ödemedin. Biz ödedik. Onlar borçlandı biz ödedik. Onlar kirletti biz temizledik. Enflasyon yüzde 30’du şimdi 7. Kimin cebinde kalıyor? Mutfakta Ayşe teyzenin cebinde kalıyor. Nerdesin CHP, nerdesin MHP? Bunu siz yaptınız siz... Şu MHP 30 milyar dolar IMF’den borç aldı. Bize 23,5 milyar dolarla devrettiler. Şu an 5 milyar dolar kaldı. Biz IMF ile 3,5 yıldır anlaşma yapmıyoruz. Kendi ayaklarımız üstünde duruyoruz. Merkez Bankası bizim milli bankamız değil mi? Hani bunlar milliyetçiydi. Şimdi Merkez Bankası'nın kasasında 97 milyar dolar var. Artış 70 milyar dolar. Bunların ağzından bir kere duydunuz mu, Merkez Bankası buradan buraya geldi diye. Hiçbir zaman yapılan güzellikleri anlatamazlar. Çünkü bu iş bir nezaket meselesidir."

"VESAYET ALTINDA SİYASET YAPMA DÖNEMİ SONA ERDİ"
Erdoğan, vesayet altında siyaset yapma döneminin de sona erdiğinin altını çizdiği konuşmasında, CHP zihniyetinin halkı küçümsediğini söyledi. Erdoğan, “Sen okuyamazsın dediler. Senin başörtün var. Sen ancak temizlikçilik yap dediler. Çaycılık yap dediler. Senin neyine doktorluk dediler. İdareye karışmayın dediler. Demokrasi, özgürlük sizin neyinize, biz size yeteri kadarını verdik dediler Gerici dediler, yoksul dediler, köylü dediler, taşralı dediler. Bugün ne dediler? Bidon kafalı, yüzde 60’ı beyinsiz dediler. Hatırlayın şahsımla ilgili muhtar bile olamaz dediler. Ne oldu halkın ve Hakkın dediği oldu. Millet idareye el koydu. Vesayet altında siyaset yapma dönemi bitmiştir. Bugün demokrasi değer kazanmıştır. Şimdi sıra artık yeni bir anayasada. Millet kendi anayasasını yapacak. Bölen, ayıran, parçalayan değil birleştiren, devleti değil milleti düşünen, kısıtlayan değil özgürlükçü bir anayasayı sizlerle birlikte yapacağız. 74 milyon hep birlikte bu benim anaysam diyecek. İnşallah hem demokrasi hem de 2023 hedeflerimizin önünü açarak ilk 10’daki büyük Türkiye’yi beraber kuracağız.” şeklinde konuşmasını sürdürdü.

“CHP’Yİ DÖNÜŞTÜRDÜLER“
CHP’nin yeniden dizayn edildiğini ifade eden Erdoğan, “Türkiye’ye yeni özgürlükçü sivil bir anayasayı kavuşturacak olmamız bazı çevreleri çok tedirgin etmiştir” ifadesini kullandı. Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: “Artık hükmü kalmayan bazı çeteler istikrarı hedef almaya başladılar. Suyu bulandırmanın gayreti içine girdiler. Önce CHP’yi yeniden dizayn ettiler. Adına yeni CHP dediler. Çetelere avukatlık eden CHP’yi çetelere kol kanat geren CHP’ye dönüştürdüler. Yeni CHP’yi kimlerin tasarladığı kimlerin pusuya yattığı ortaya çıktı. Akıl hocalığı yapan eski siyasetçileri biliyoruz. Ama şimdi buna bir de uluslar arası çeteler dahil oldu. Ben İsrail’e birini öldürmeyeceksin dediğimi hatırlatınca bu CHP’nin sanal başkanı çıkıp İsrail adına hesap sormaya kalktı. Ben olsaydım Mavi Marmara’yı göndermezdim diyor. Sen istersen bu uluslar arası meselelere hiç girme. Bunlar seni aşar. Çok istiyorsan git Yunanistan’ı kurtar. Yunanistan’ın en çok satan gazetesinde ne diyor. ‘Dayan Yunanistan Kılıçdaroğlu geliyor’. Dalga geçiyor. Uluslar arası ilişkiler çark etmekle yürümez. Yalanla, popülizmle yürümez. Filisten’e sırtını dönenler, bu millete sırtını dönmüşlerdir. Başörtülü kızlarıma Suudi Arabistan’a gitsin diyenler, onları aşağılayanlar aslında kendi milletine kendi değerlerine de hakaret etmişlerdir. Millet nezdinde daha baştan kaybetmişlerdir. Sen kaybedebilirsin senin bileceğin iş. Ama biz milletimizle birlikte kaybetmeyiz. Bunlara çanak tutanlara da asla bu ülkeyi teslim etmemiştir milletimiz.”

“BİR DENSİZİN YAPTIĞINA SAHİP ÇIKTI”
    Kılıçdaroğlu’nun Bursa’da bir pankart okuduğunu ve sonra da teşekkür ettiğini hatırlatan Erdoğan, “O pankartta ne yazıyordu. ‘AK Parti'ye oy vermeyeceğim çünkü hala beynim var.' Orada biri densizlik yapıyor, hani onu anlarız da, nasıl oluyor da CHP Genel Başkanı buna teşekkür ediyor. Bu demokrasiye yapılmış bir hakarettir. Kendi il başkanlarını vali yaparak yönettiler. Parti il başkanı vali olur mu ya. Biz bunu da gördük CHP ile. Toz dağıtım şeker kartı. 1973 yılına ait. İbrahim bey diye bir kardeşimize vermişler. Toz şekeri bununla veriyorlar. Gençler bunu bilmeyebilir. Gençler yeniden toz şekeri kartla almak istiyorsanız gidin oyunuzu CHP’ye verin. Benzini yağı kartla almak istiyorsanız gidin CHP’ye oy verin. Bunlar ne zaman iktidara gelmişlerse açlık başlamıştır. Demirel CHP için iktidara geldiğinde süt veren ineğin sütü kurur demiştir. Şimdi bu Demirel CHP ile beraber. Niye çünkü şimdi iktidarda AK Parti var.” diye konuştu.

Erdoğan, 2500’ü aşkın sözleşmeli personeli 4/B den 4/A'ya çıkartarak kadro sorunlarını çözdüklerini dile getirdi. Erdoğan, “Aylardır yıllardır beklentileri idi. Sorunu çözdük. Bunlar ne yaptı kuru sıkı attı. Bunun için de sağlıkçı, öğretmen kuran kursu hocası var hepsini çözdük. Bunun yanında emeklilerin derdinden biz anlarız diyor. Siz ne anlarsınız yahu. Göreve geldik emekli kardeşlerimin hepsine sesleniyorum Bağ-Kur tarım emeklisi biz geldiğimizde 66 lira alıyordu. Şimdi 473 lira alıyor. Artış yüzde 617. Bakınız Bağ-Kur esnaf emeklisi 149 lira alıyordu. Şimdi 634 lira. Artış yüzde 325. Bağ-Kur bu şekilde memur emeklisi 377 lira alıyordu. En düşük memur emeklisi şu anda 936 lira. Yüzde 148. SSK işçi emeklisinde artış yüzde 784. Tarım emeklisi 216 lira. Memurun sorununu en azını bire üç arttırdık. İntibaklarını da biz halledeceğiz. Biz hallederiz. Bunu böyle biliniz. İstikrar sürdükçe imkanlar arttıkça Türkiye büyüdükçe suyu ak yansıtmaya devam edeceğiz. 500 bin konut inşa ettik. 360 binini sahiplerine teslim ettik. Kitapları ücretsiz olarak verdik. Artık okullardan kara tahtayı kaldırıyoruz. Akıllı tahtalara geçiyoruz. Bilgisayar donanımlı sınıflara geçiyoruz. 4 yıl içinde peyder pey Türkiye’de ki tüm okullara bu sistemi kuracağız. Bunları ücretsiz olarak dağıtacağız. Fakir zengin ayrımı yapmayacağız." dedi.

Seçime bir hafta kaldığını ifade eden Erdoğan, “Bir haftamız var. 1 hafta kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Herkesi telefonlarla armaya var mıyız? Artık final haftasındayız. Çok çalışacağız. Sandıklardan AK Parti gümbür gümbür çıkacak mı? Siz isterseniz Allah’ın izni ile olur. Ama çok çalışacağız. Hepsinden fazla çalışacağız. Çünkü inanan ve çalışan kazanır. Ben sizlerde bunu görüyorum. Size inanıyorum. İnşallah haftaya pazar akşamı Türkiye’ye durmak yok yola devam diyeceğiz. İstikrar sürsün Türkiye büyüsün diyeceğiz. Türkiye hazır hedef 2023.” diyerek sözlerini tamamladı.
    Başbakan Erdoğan, miting sonrası partisinin İl Başkanlığına geçti. CİHAN