Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci Denizli'nin Çal ilçesinde, "Biz istesek bile bu ülkede kriz çıkmaz çünkü ekonomimiz çok sağlam" dedi.
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli’nin Çal ilçesine gelerek Çal- Bekilli arasındaki yolun 4 kilometresinin açılış törenine katıldı. Törene Bakan Zeybekci’nin yanı sıra Denizli Valisi Abdülkadir Demir, AK Parti Denizli Milletvekilleri Nurcan Dalbudak, Bilal Uçar ve Mehmet Yüksel, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan ve diğer protokol üyeleri katıldı. Çal Belediyesi önünde karşılanan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, burada vatandaşlarla tokalaştı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende halk oyunları ekibi de gösteri yaptı.

"BU RÜZGAR DA GEÇECEK"
Törende konuşan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, ekonominin en iyi olduğu geçen mayıs ayında Gezi olaylarının başladığını belirterek, "O dönem gösteri yapanların başındakiler Bakanımız Bülent Arınç’la görüştü. 'Havaalanı yapılmasın, köprü yapılmasın, tüp geçitler yapılmasın' denildi. O dönem denediler, olmadı. Şimdi yeniden başladılar. Maşaları ile başlatılan bu olaylarda bu kez havaalanı, köprü yapacak olan iş adamlarına yönelik şeyler yapmaya başladılar. Bu firmaların mal varlıkları donduruldu. Gezi olaylarında bunlar yapılmasın diyenlerin durdurma işlemini bu kez başkalarına yaptırdılar. O da olmadı. Olmayacak. Asla başaramayacaklar" dedi. Kimsenin bu oynanan oyunlara alet olmaması gerektiğini ifade eden Zeybekci, "Baktılar bizi böyle uzaktan indiremiyorlar. Bu kez kardeş eliyle darbe indirmeye çalışıyorlar. Bu da olmadı. Bu rüzgar da geçecek. Kardeşler kardeşleriyle kucaklaşacak" ifadelerini kullandı.

"BİZ İSTESEK BİLE TÜRKİYE’DE KRİZ ÇIKARAMAYIZ"
Bu yaşanan olaylardan Türkiye’nin demokrasisini güçlendirerek çıkacağını kaydeden Bakan Zeybekci, "Ben tüm vatandaşlarıma bir Ekonomi Bakanı olarak söylüyorum. Türkiye’nin ekonomisi Avrupa Birliği’ne bağlı 28 ülkenin kamu ekonomisinden daha güçlüdür. Bunu biz değil, onlar söylüyor. Şundan emin olun. Bu cümleyi altını çizerek söylüyorum. Biz istesek bile Türkiye’de kriz çıkaramayız. Ekonomimiz o kadar sağlam. Allah Başbakanımızdan razı olsun. Ülkeyi bayağı sağlam hale getirmişler. Bu yaşanan olaylardan ülkemiz zarar görmeyecek. Ekonomi kendi dengesini bulur. Bazı kesimlerin amaçları var. Faizler yükselsin istiyorlar. Faizler yükselmeyecek" diye konuştu.