CHP Denizli İl Başkanı H.Teoman Sancar: “Bugün ‘10 Aralık insan hakları günü’ tabi insan haklarının günü olmaz. İnsan haklarına bir vurgu yapmak. İnsan haklarının en çok ihtiyacını hissettiğimiz bu günlerde bu zamanlarda, tekrar yansıtmak adına böyle bir günle kutlanıyor çünkü, insanoğlu doğduğu günden vefat ettiği güne kadar belli haklara sahiptir. En önemliside özgürlük, hukukun özgürlüğü, adil yargılanma, adil yaşama ve demokratik yaşam hakkına sahip olmaktır. Bugün CHP olarak Denizlimiz'de özellikle insan hakları yönünde geçmişte cemaatlerin, tarikatların en fazla mağdur etmeye çalıştığı adeta demokrasinin bedelini ödeyen, özgürlüklere olan inancıyla Cumhuriyet insanı duruşuyla Sayın Dursun Çiçek, maalesef geçmiş dönemde uzun yıllar ceza evinde tutularak haksız ithamlara, haksız yargılamalara  ve haksız kararlara maruz kalmıştır. Ama asla ilkelerinden, devrimlerinden ve mücadelesinden taviz vermemiş, iktidarın yandaşı olmaktansa cumhuriyetin yoldaşı olmayı tercih etmiş ve bu duruşuyla da en sonunda da gerçeklerin ortaya çıkmasına vesile olmuş ve doğruları aydınlatmış bir milletvekilimizdir. Denizli ilimize teşvik ettiler. İlimizi şereflendirdiler. Sayın Dursun Çiçek’in yaşadıklarını dinlemek o günkü anılarını paylaşmak ve iktidara yürüyüş yolumuzda fikirlerini almak amacıyla Denizlimizde misafir ediyoruz.” dedi.
 
İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek: “CHP Denizli İl Başkanı H. Teoman Sancar’ın da vurguladığı gibi 10 Aralık İnsan Hakları Günü kutlayarak başlamak istiyorum. Belki dikkatinizi çekmiştir, son 2 ayda Türkiye’de 33 ile gittim, bugün 36'ncı ildeyim Burdur ve Isparta’dan geldim. Burdan da Uşak ve Afyon’a geçeceğiz. Tabi konuştuğumuz konular şu; 2009'dan itibaren yaşadığımız kumpas davalarının arka planı neydi? Bu arka planda kimler görev aldı? Bu görevler kapsamında siyasi iktidarın FETÖ dediği örgütün amacı neydi. Şimdi hangi noktaya geldiler. 15 Temmuz'a nasıl geldik. 15 Temmuzdan nasıl dersler aldık. 15 Temmuzdan nasıl dersler almamız lazım. Aydın bilimin ışığına inanan bir iktidar için CHP iktidarı için neler yapmamız gerekir. Bunu örgütümüzle tartışıyoruz, değerlendiriyouz. Tabi bu kapsamda bütün gittiğimiz illerde 15 Temmuz OHAL kapsamındaki mağdurlarla birebir görüşerek yaşadığımız hukuk süreçlerini verdiğimiz mücadeleyi onlarla paylaşıyoruz. Anadoluda bir değim vardır ‘damdan düşmenin ne olduğunu, damdan düşene soracaksın’ derler. Tabi geçmiş dönemde bu ülkede emperyalizmin hedefi olmuş bir cumhuriyet aydını olarak yaşadıklarımızı onlarla paylaşıp, onlara umut ve hukuki destek veriyoruz. Bu kapsamdaki ziyaretlerimiz devam ediyor. Bu nedenle de Denizli'de örgütümüzde CHP'li vatandaşlarla birlikte olmaktan müyük mutluluk duyuyorum.” dedi.

Çiçek, "Özgür basın çok önemli. Gazetecilerin tutuksuz yargılanması çok önemli, milletvekillerinin tutuksuz yargılanmasını bir insan hakkı olarak savunuyoruz.
Özgür basın demokrasinin olmazsa olmazıdır. Basın demokrasinin 4'üncü gücüdür. Dolayısıyla bunu her ortamda savunmaya devam edeceğiz." dedi.
 
KIZIM VE AVUKATIMLA LİSTE YAPTIK
"Bizi mağdur eden, kumpas kuran ve yargısız infaz yapan suçluların listesini yapmıştık. Hakim savcıdan gizli tanığa kadar. Bilirkişilere kadar. Siyasetçiler de vardı bunun içinde siyasetçiler hariç bunların hepsi içeriye girdi. Hepsi kelepçeyle hesap gününü bekliyorlar. Silivri, Sincan çeşitli cezaevlerinde. Sadece siyasetçiler dışarıda, siyasetçilerin isimleri de belli. İktidar partisinin önde gelen isimleri. Bunlar da içeriye girmeden bu hesap kesinlikle bitmez.” dedi.

Basın Toplantısında Necip Filiz’e Yüklendi
Basın toplantısında AK Parti İl başkanı Necip Filiz’e seslenen Sancar, 10 Aralık İnsan Hakları gününde Filiz’in neler söyleyeceğini merak ediyoruz ifadelerini kullandı. İnsan Hakları ile ilgili hala iddianamelerin hazırlanmadığını belirten Sancar,’’Eline 3 tane dolar alıp Bayramyerinde şov yapan Necip Filiz bugün acaba insan haklarıyla ilgili Bayramyerinde iddianamelerin hazırlanmamasını savcıların ve hakimlerin dosyalarını hazırlayarak suçlu suçsuz yargılamalara başlamamalarını, neye bağladıklarını neden hesap görme derdinde olduklarını merak ediyoruz. Bugün itibari ile Denizli'deki iddianamelerin bir an önce hazırlanarak varsa mağdurların mağdur oldukları varsa suçluların suçları bir an evvel ispatlanarak insanların itibarlarını insanların psikolojilerini insanların ruh hallerini insanların maddi ve manevi konumlarını rezil rüsva duruma sokmalarına gerek yok. Bugün FETÖ ile ilgisi olanlar ve olmayanları herhalde ayıklayacak olan makam Milli Eğitim Müdürlüğü , Sağlık Müdürlüğü ,Emniyet müdürlüğü değil. Adliyeler, hakimler ve savcılardır. Necip Filiz bugün İnsan Hakları gününde söyleyecek iki kelime bulabilir diye ümit ediyorum.’’dedi.