Parti binasında basın toplantısı düzenleyen Gürbüz, “Önümüzdeki süreçte milletin derdiyle dertlenen yeni fikirler üreten DP’yi göreceksiniz. Suni gündemlerle milleti meşgul eden DP değil, milletin gerçek derdiyle uğraşan bir DP göreceksiniz” dedi. Partililerle birlikte kendisini zor bir dönemin beklediğini ifade eden Gürbüz, “Türkiye artık 4 boyutlu bir yapıdan 5 boyutlu bir yapıya gitmelidir prensibiyle yola çıktık. Bu 5. boyutun adı da Demokrat Parti’dir. 1946 ruhunun, 1983’te Anavatan Partisi buluşmasıyla birlikte yeniden var olan Demokrat Parti’yi Türkiye’de iktidara getirmek amacıyla yola çıktık. Zor günler geçirdik. Zor günlere rağmen varlığını koruyan, hala o taze ruhunu, millete hizmet sevdasını koruyan bir yapıyla birlikteyiz. Bu yapı, yeni yönetimiyle yerel seçimlerde Denizli’de DP sancağını sallandıracaktır” dedi.

Milletin derdiyle dertleneceğiz

DP olarak suni gündemlerle uğraşmayacaklarını milletin derdiyle dertleneceklerini ifade eden Gürbüz, “Bugün herkes yarını nasıl geçirim kaygısının içindeyken, kritik bir süreç noktasında akşam proje uygulamaya kalkan bir noktada şaşırmış insanların doğru yolunu bulması açısından doğru bildiklerimizi millete söylemeye devam edeceğiz. Artık geçmişte bir takım hizmetlerimizi, bir takım yaptıklarımızı anlatarak siyaset yapmayacağız zaten milletimiz biliyor. Milletimiz zaman zaman hataları cezalandırmasını da biliyor. Şu anki iktidarın, muhalefetin veya diğer partilerin neler yaptığını da milletimiz biliyor, ama çözümleri gösteren reçetenin adresinin DP olduğunu bizim millete anlatmamız gerekiyor. O nedenle üzerimizdeki vazife kutsal” dedi.

Biz ayaktayız

Türkiye’yi yeniden yöneten bir düşünce olmak istediklerini kaydeden Mustafa Gürbüz  “DP’nin çıkış noktası budur. İktidara alternatif olacak diye partiler kuruldu. Partiler biraz halk nezdinde izlendi ama dayanamadılar. Genel başkanları başka partilere gitti. O partilere gönül veren binlerce insan da hayal kırıklığına uğradı. Ama bu güce rağmen iktidarın rüzgârına rağmen yıkılmayan bir yapı var. Ayakta kalan yapı var, bu da DP’dir. DP ayakta kalmasının sebebi de başlangıcında dua var. Kuruluş temelinde millet aşkı var. Yerel seçimlerde herkesin ummadığı, beklemediği bir başarıyı yakalayacağız. En kötü şartlarında bile yaklaşık 12 belediye, 70 bin oy almış bir partiyiz. Bugün eskisinden daha güçlü, iddialı ve daha kararlıyız. Yerel seçimlerde en kötü aldığımız oyu unutarak 20 belediyeye DP’nin barağını dikeceğiz. En kısa sürede suretle kongremizi yapacağız. Süratle ilçelerde eksiklerimizi gidereceğiz ve süratle milletimizle buluşup yeniden kendimizi anlatacağız” dedi