Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Türkiye’nin gündeminin İmralı tarafından belirlendiğini iddia etti.
Demokrat Parti Denizli İl Başkanlığı EGS Kongre ve Kültür Merkezi’nde parti üyelerinin yoğun katılımıyla il kongresini gerçekleştirdi. Mustafa Gürbüz’ün tek liste ile girdiği seçimlere Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın yanı sıra, DYP Denizli Eski Milletvekili Mehmet Gözlükaya, Demokrat Partili Genel Merkez Yöneticileri ve çok sayıda partili katıldı.
Kongrede konuşan Demokrat Parti İl Başkanı Mustafa Gürbüz, kongreye katılan tüm partililere teşekkür ederek, ‘’Bugün kongremizdeki coşku Demokrat Parti’nin yeniden şahlanışının bir göstergesidir. Hedefimiz kısa sürede Demokrat Parti’yi Denizli’de yerel seçimlerde iktidara taşımaktır. Bunun için hepimize görev düşmekte. Gece gündüz demeden çalışacağız” dedi.
Kongrede son olarak konuşan Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ise Denizli’den iktidara seslenerek, hükümetin son dönemlerde yaptığı çalışmaları eleştirdi. Milletin istikbalinin karanlığa düştüğü bir dönemde aydınlık için hep birlikte tavır alınması gerektiğini ifade eden Uysal, “Türkiye'yi siyahla beyaz arasında sıkıştırarak, tartışmaması gereken her meseleyi tartışır hale getirerek bölen, parçalayan anlayışlara karşı DP olarak, milletin kendisi olarak hep beraber cevap vermek durumundayız. Türkiye'yi bir rekabet içerisinde kolay siyaseti tercih ederek yürütmek isteyen bir anlayış ile karşı karşıyayız. Türkiye'de sureti aktan görünerek Türkiye'nin en kritik meselelerine maalesef siyasi zemin içerisinde tartışamıyoruz. Türkiye'de demokrasiyi lüks gören bir CHP anlayışı var. Ama onunla beraber tam demokrasiyi lüks gören bir AK Parti var’’dedi.
Çözüm sürecine de değinen Uysal, “Neredeyse 800 bin kilometrekareye sığdırılmış insanlarımızın adını koyduğu bir ve beraber yaşama iradesini yaşattığı bu büyük ve bereketli topraklarda bugün maalesef Avrupa başkentleri üzerinden değil ama İmralı üzerinden Türkiye'de gündem belirlenmektedir. Türkiye'yi süreç adını koydukları müteşebbis ile beraber maalesef ikiye bölmüşlerdir. Yürüttükleri dış politikalar ile beraber Suriye'yi, Irak'ı bölen anlayışla beraber Türkiye'nin risklerini her daim arttırmışlardır. Milleti doğrudan muhatap almadan bu meselede çözüm üretebilme şansınız yoktur. Eğer Türkiye'de meseleyi yanlış tanımlarsanız, meseleyi sadece terör olarak tanımlarsanız, bir büyük yanlışın içine düşersiniz. Türkiye'de terörü bir propaganda metodu olarak benimsemiş ve hedefi belli olan etnik ve bölücü siyasetle karşı karşıya kaldığımızı iyi bilmek durumundayız” dedi.
Konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Toplam 202 delegenin oy kullandığı seçimlerde Mustafa Gürbüz tek aday olarak yarışıyor.