DENİZLİ (CİHAN)- Denizli Organize Sanayi Bölgesi (DOSB) Başkanı Abdülkadir Uslu’nun "CHP'nin iktidar olsa AK Parti'nin diktiği çiçekleri sulamayı bile beceremezdi" şeklindeki açıklaması CHP’yi kızdırdı. CHP Denizli İl Başkanı Himmet Yavaş, yaptığı yazılı açıklamada Uslu’nun CHP’ye yönelik değerlendirmesinin “seviyesiz ve haddini aşan yakıştırmalar” olduğunu ve bu sözleri şiddetle kınandığı bildirildi.
Uslu’nun geçen yıl İşsizlik Sigorta Fonu’nda biriken paraların kredi olarak dağıtılması konusunda talihsiz açıklamalarda bulunulduğunu kaydeden Yavaş, "CHP’ye ‘Yüzde 40 oy alın, kurtarın bizi bunlardan" diyebilen Uslu, anlaşılan şimdi de yanar döner ampul misali AK Parti’ye yaranma ve şirin görünme çabası içine girmiştir. Uslu’nun basında yeralan "CHP iktidar olsa AK Parti’nin diktiği çiçekleri sulamayı bile beceremez’’ yolundaki sözleri, kendisinin bir zamanlar iyi becerdiği adı harika olan çiçekleri sulamaya benzemez. Herhalde sulama işini kendisiyle karıştırıyor. Bir sanayici ve oda başkanı olarak siyaseten sorumluluğunu bilmesi gereken Abdülkadir Uslu’nun projelerden ne anladığı şirketlerinin geçmişinden de bellidir. Halka açık 2 şirketi İMKB’de gözaltına alınan ve şirketlerinin adını sürekli değiştiren, işçilerinin haklarını vermeyen, ANAP döneminde devletten aldığı kredileri ödemeyen bir anlayışın bırakın CHP’yi eleştirmesini, Denizli’de dolaşması bile düşündürücüdür. CHP olarak biz bu tipleri iyi tanırız. Sayın Uslu, CHP’nin tarihine baksın ne projeler üretildiğini baksın.
DSOB Başkanı Uslu’ya öneride bunan Yavaş şunları kaydetti: “Otur oturduğun yerde. Daha fazla batma. Zavallı insan portresinden kendini kurtar. İktidara yalakalık teşebbüsleri sana ve kimseye bir yarar sağlamaz. Geçmişindeki tortularından arın, ondan sonra konuş.Eğer siyaset yapmak istiyorsan da oda başkanlığı unvanının arkasına saklanarak ‘cin’lik peşinde koşma. AKP’de aktif siyasete gir, çık karşımıza. Saklambaç oynayan çocuklar gibi, bir gün meydanda diğer günler farklı mecralarda gizlenme. Objektif ve dürüst ol.”
CİHAN