Pamukkale Belediye Meclisi, Ekim ayı meclis oturumlarına başladı. Meclisin ilk günü ise oldukça hareketle oldu. Toplantıya Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru, AK Parti İl Başkanı Avni Örki ile çok sayıda valilik ve belediyelerdeki daire amirleri katıldı. Ziyaretçi akını yaşanan meclis oturumu toplantısında Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ve Vali Yardımcısı İsmail Soykan’ın da bulunduğu Pamukkale Belediyesi ekibinin Almanya ve ÇEK Cumhuriyeti’nde inceme izlenimlerini ele alındı. 

YENİ BİR DÖNEM BAŞLIYOR
Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, toplantıda inceleme gezisinin önemine işaret etti. Almanya ve ÇEK Cumhuriyeti’ndeki güzelliklerin Pamukkale, Karahayıt ve Akköy’e yansıması gerektiğini ifade eden Başkan Gürlesin, izlenimlerini şu şekilde aktardı:
“Çok verimli bir inceleme oldu.  Yeni bir dönemi başlatacak nitelikte bir inceleme gezisiydi. Hayal ettiklerimizin tamamının yapıldığında, tarih yazdığımızı göreceksiniz. Ama bu hepimizin eseri olacaktır. Son gün termal sağlık turizminde en etkili şehrinde Bad Füssing belediye başkanına kardeş şehir olunması görüşümüzü istedik. Onlar da tamam dediler. Yine bu mecliste kardeş şehri görüşeceğiz. Niçin bu şehir? Almanya’nın sağlık turizmindeki ticari hacmi 30 milyar Euro’dur. Bununda 8 milyar Euro’sunu tek başına Bad Füssing gerçekleştiriyor. Nüfusu 5600 ve 60 yıllık bir geçmişi var. Neden bizde de bu güzellikler olmasın. İncelemenin çok donanımlı gerçek manada amaca yönelik ve hedefe ulaşan bir inceme olduğunu söyleyebilirim.”

-TEMAL SAĞLIK TURİZMİNDE İDEALLERİMİZ VAR-
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da, Denizli’nin de aynı güzellikler içinde olması için hayallerinin bulunduğunu kaydederek, ‘Başta Pamukkale’miz olmak üzere termal sağlık turizmi alanında ideallerimiz var. Özel sektöründe çeşitli yatırımları var. Yatırımların sonucunda gecelik konaklamalardan en az iki haftalık kalınan yerlere gelinmesini istiyoruz. Bundan da şehir artı değer elde edecektir. Sağlık turizmiyle ilgili uzun yıllar çalışmamız var. Allah’ın sonsuz nimetlerini en verimli şekilde değerlendirmeliyiz. Öncelikle Karahayıt’ın mutlaka düzenlenmesi gerekiyor. En son değişikle turizm bölgesinde yer alan ÖÇK bölgesi de teşvik bölgesine girdi. 3-5 yıl sonra buraların farklı bir boyuta geçtiğini göreceğiz. Bizlerin, Pamukkale Belediyesi’nin bu değişikliğe hazırlıklı olması gerekiyor. İnşallah çevre düzenlemeleriyle, yollarıyla, alt yapısı üst yapısıyla o gördüğünüz güzelliklere ulaşmamız gerekiyor. Bizler hepimiz Denizli için varız. Denizli’nin hizmet edilmesi için varız. Ne güzellik yapılacaksa birlikte yapılacaktır’ dedi. 

-MEVCUT DURUMU KORUMAK GERİ KALMAKTIR-
Denizli Valisi Şükrü Kocatepe ise Denizli’nin sanayide ve tarımda olduğu gibi turizmde de çok boyutlu potansiyele sahip olduğuna işaret ederek, ‘Mevcut durumu korumak geri kalmaktır. En iyisini en modernini araştırmak aramak ve bunu şehrimize uygulamak yetkili organlar olarak hepimizin görevidir. Böyle bir çalışmanın ürünü olarak Pamukkale Belediyemizin yaptığı inceleme gezisini hep birlikte değerlendirdik. Güzel bir çalışma olduğunu söyleyebilirim. Bundan sonraki süreçte ise sizler karar alacaksınız hep beraber bizler de uygulayacağız. Denizli, birlik ve beraberin sembolüdür. Yine turizm konusunda da ilçe ve büyükşehir belediyesinin girişimleri, bakanımızın ve milletvekillerimizin Ankara’da destekleriyle güzel eserleri ortaya koyacağımıza inanıyorum’ dedi.
Vali Yardımcısı İsmail Soykan da gezi hakkındaki görüşlerini katardı. Ardından Pamukkale ve Karahayıt ile Akköy’de termal sağlık turizminde neler yapılması gerektiği ve mevcut durum anlatıldı.