CHP Denizli Milletvekili A. Adayı Kazım Arslan; “Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun da dediği gibi, biz, insani gelişmişlik sıralamasında da ilk 10 ülkeden biri olmak istiyoruz. Türkiye şu an dünyanın 19. ekonomisi ama insani gelişmişlikte 69. sırada. Gencecik dinamik nüfusu, görkemli tarihi ve iyi konumu ile Türkiye bu yere layık değil” dedi.
 Arslan; “Net yabancı sermaye yatırımı 5 buçuk milyar dolarda kaldı. Bu üzücü sonuç Türkiye’ye demokratikleşme ve hukuk devleti alanında güçlü bir mesajdır. CHP olarak bizim vizyonumuzda başarısızlığa yer yok. Bizler, huzurla yaşanan, dünya ile rekabet edebilecek,iş dünyasına güven veren bir siyasi irade ile,donanımlı bireyleri olan, üreten, ürettiren, fikirler ortaya koyan Türkiye istiyoruz. Orta gelir tuzağında Türkiye istemiyoruz. Türkiye, baskı rejimi, insan haklarının ihlalleri, yoksulluk ve işsizlikle anılan ülke olmayı hak etmiyor. Komşu  ülkelerimizle son 13 senelik siyasi iktidarın uyguladığı politika yüzünden sürekli karşı karşıya geliyoruz ve dış ticarette umduğumuzu alamıyoruz. Denizli ilimizde bundan farklı değil. İşsizlik giderek artıyor, esnaflar para kazanamıyor, sanayici ve ihracatçı zor durumda, çiftçilerimiz borca batmış. Bunların acilen düzeltilmesi gerekiyor. Bunun içinde CHP iktidarına ihtiyaç var, onun için çalışıyoruz. Bu gün kötü yönetim yüzünden, Avrupa ülkelerinin diline düşen bir Türkiye olduk. Bizler CHP iktidarı ile bu olumsuzlukları yıkacağız.
Türkiye'de yaşayan her vatandaş avrupalıların özenerek ve imrenerek bakacakları bir hayat standardına ulaşması gerekiyor.
Genel Başkanımız'ın bu gün açıkladığı gibi sizlere Türkiye için belirlediğimiz stratejilerin 4 ayağını anlatmak istiyorum diyen Arslan, şunları dile getirdi.
"Katılımcı demokrasiyi, hukukun üstünlüğünü, devletin saydamlığını, hesap verebilirliğini güçlendiren politikalar olacak. Ülkemizin rekabet gücünü artıracak politikalara yer vereceğiz. Türkiye inşaat izni alma kolaylığı bakımından 189 ülke içinde 136. sırada. Bu kabul edilemez. Ekonomik gelişme ve büyümeden toplumun tüm kesimlerini en adil şekilde yararlandıracağız.Özellikle yolsuzlukları önleyeceğiz,yoksulluğuda bitireceğiz,Denizli’mizide hak ettiğini mutlaka daha fazlasını verececeğiz.dedi.