Denizli CHP'de en büyük tedirginliklerden birisi genel seçimlerde milletvekili belirlenmesinde Denizli'ye kontenjandan bir ismin ilk sarılara getirilmesi idi.Ayrıca ön seçim isteğiydi.  İşte bu konu da önemli bir gelişme yaşandı. Denizli'nin de aralarında bulunduğu 15 ilden CHP'de siyaset yapan isimler buluşarak ortak bir dilekçeye imza attı. CHP Genel merkezi'ne dilekçe olarak sunan CHP'liler, milletvekili seçimlerinde yüzde 5 dışında herhangi bir kontenjan kullanılmamasını ve milletvekili adaylarının hakim denetiminde ön seçimle belirlenmesini istediler.

AÇIKLAMA ONDAN GELDİ
15
ilden dilekçeyi genel merkeze teslim ettikten sonra genel merkez önünde grup adına eski CHP Gençlik Kolları Başkanı Erhan Baydar bir basın açıklaması yaptı.Baydar, 17 Ocak’ta Ankara’da toplandıklarını belirterek, “İstanbul, İzmir, Bursa, Adana, Mersin, Şanlıurfa, Gaziantep, Kahramanmaraş, Kayseri, Muğla, Denizli, Samsun, Trabzon, Antakya, ve Ankara’dan katılan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) üyeleri olarak, partimizi halkın umudu yapmak ve iktidara taşımak yolundaki görüş ve önerilerimizi parti üyelik görevi ve sorumluluğu ile genel merkez yönetimi, örgütlerimiz ve tüm üyelerimizle paylaşıyoruz. Parti içi demokrasi gereği, CHP üyelerinin seçme ve seçilme hakkını kullanarak adaylarını kendisi seçmelidir. Adaylarımız, hakim denetiminde üyelerin katılımıyla yapılacak ön seçimlerle belirlenmelidir. Aday belirlenmesinde kontenjan kullanımı, siyasi partiler yasasının gösterdiği yüzde 5 oranında uygulanmalı, aynı kişi için ikinci defa kontenjan uygulanmamalıdır. Üyenin karar mekanizalarına katılımı, söz ve karar hakkını kullanması sağlanmalıdır. ” diye konuştu.

 NİTELİKLİ İMZA
Topladıkları imzanın binlerce olduğunu açıklayan Baydar, “İmzaların bir özelliği var; hepsi nitelikli imza. Ankara’da il kongre delegelerinin yüzde 90’ı, ilçe başkanları, önceki il başkanlarının burada imzaları var. Sayıdan çok şuna takılmanızı dikkat ederim, CHP’nin bütün üyeleri ve örgütleri milletvekili adaylarının ön seçimle tespitini, kontenjanın da yüzde 5 ile sınırlı kalmasını istiyoruz. Partimizde meşru yollardan mücadelemize sonuna kadar devam edeceğiz. Biz ön seçim talep ediyoruz. Partiden ayrılmamız söz konusu değil. Biz partiliyiz şimdiye kadar hiç kopmadık. Ancak şimdiye kadar atamayla gelip partiden ayrılanları çok gördük” ifadelerini kullandı.