Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Birtan Şahan, 28 yıllık özlemin ardından ‘Büşükşehir’ statüsüne kavuşan kentin Ak Partili belediye başkanlarının yaptığı hizmetlerle örnek alınan şehir konumuna geldiğini söyledi. Ak Parti hükümetlerinden de Denizli’nin hak ettiğini aldığını belirten Başkan Şahan, “Denizli fiziki anlamda olağanüstü bir ivme yakalamıştır. Bu değişim elbette ki ekonomik kalkınmayı da beraberinde getirmiştir. Denizli’nin sekiz yıllık belediye hizmetleriyle alt yapısından üst yapısına kentin parklarına kadar birçok alanda örnek alınan şehir oluştur. Ege’nin gözde kenti Denizli’de hizmetlerimizi büyük kararlılıkla çoğaltmaya devam ediyoruz” dedi. Belediyenin başlattığı ve devam eden projelerinden bilgiler veren Başkan Şahan, “Denizli otogarının temelini attık. Denizli tarihinin gelmiş geçmiş en büyük projesidir bu. Yeni şehirlerarası otobüs terminali tamamlandığında kentin fiziksel ve sosyal yaşamını baştan aşağı değiştirecek böylesine muhteşem bir eserin gururunu, bizde tüm kent insanıyla birlikte yaşayacağız. Bu otogar kompleksi Denizli’nin en büyük yapısı olacak. Alt yapısı tamamlanan 32 cadde ve 762 sokağın üst yapısı yani yeniden düzenlenmesini de bitirdik. 2011 yılında yaptığımız üst yapı toplamda 1 milyon 700 bin metrekare oldu. Çalışmalar bu yıl içinde yeni bölgelerde başlayacak” diye konuştu.
Başarılı organizasyonlar yapılıyor
Ak Partili Denizli Belediyesi tarafından önemli kültürel ve sanatsal etkinliklerinde yapıldığını belirten Şahan, “Kültürel, sanatsal alanda önemli etkinlikler gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Denizli festivaller kentidir. Uluslararası Türkçevizyon Müzik Festivali, Uluslararası Amatör Tiyatrolar Festivali, Uluslararası Halk Dansları Festivali ve geçen yıl ilk kez gerçekleştirdiğimiz Uluslararası Cam Festivali bunlara birer örnektir. Şimdi ise Geleneksel Türk Spor Oyunları Kompleksi’ni yaptık. 18 ülkenin bir arada olduğu Türk Dünyası’ndan Türk Spor Olimpiyatları’nı gerçekleştirdik. Diğer büyük projemiz ise kongre ve kültür merkezi. Merkezi 250 bin metrekare alana sahip İncilipınar Parkı içine yapacağız. Doğal dokuyu bozmayacağı gibi yeşil alana da zarar verilmeyecek. Burada, 2 bin kişilik, bin kişilik ve 500 kişilik konser, oyun ve toplantı salonları olacak” dedi.
CHP’yi eleştirdi
CHP’yi ve isim vermeden CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner’i eleştiren Şahan, “Denizlili olmayan ithal Ergenekon davasında yargılanan birisini Denizli halkını kullanarak milletvekili seçtiler, koruma altına aldılar. Biz İncilipınar’da Denizli’nin yararına hizmet üretmeye çalışıyoruz. Burada 3-5 ağaç kesildi diye kıyameti koparıyorlar. Bu eleştiriye yapan arkadaşlar Türkiye genelinde ve Denizli’de ne kadar ağaç dikilmiş bunlara bir baksınlar. Biz hizmet etmenin gayretindeyiz. Onlar başka işler peşinde. Orada ağaç kesiyorsak yerine milyonlarca fidan dikiyoruz. Ben bu tavrı bu üslubu beğenmiyorum. Kınıyorum. Muhalefet böyle yapılmaz ”dedi.