AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin; “Güçlü Türkiye’yi inşa edecek olan gençlerimizdir. Gençlerimizin eğitimlerini en iyi koşullarda almaları için her türlü adımı atıyor ve ihtiyaçlarına çözüm buluyoruz” dedi.

Şahin Tin, Üniversite’de okuyan gençlerin barınma ihtiyaçlarının karşılanması konusunda önemli adımların atıldığına dikkati çekerek, Denizli’de yurt ihtiyacının büyük oranda karşılandığını söyledi. Milletvekili Şahin Tin, yapımı devam eden yurtların son durumuna ilişkin bilgiler verdi. Şahin Tin; “Üniversite gençliğinin imkânlarını daha iyi noktalara taşımak için birçok girişimde bulunduk ve çalışmalar ortaya koyduk ve ilimizin yurt sorununa neşter vurduk.
Önceki dönemlerle kıyaslanamayacak derecede yenilikler yaparak üniversite gençliğinin barınma ve yemek ihtiyacına cevap olduk. Yeni yurtların yapımında günümüz şartlarının dikkate alınması ve her türlü teknolojik altyapı ile fiziki koşulların iyi olmasına özen gösterdik. Gençlerimize hizmet veren yeni yurtlarda, ahşap mobilyalı, bazalı yataklı, 1 ve 3 kişilik, içerisinde banyo, tuvalet, mini buzdolabı, yanmaz özellikli sünger yatak, hızlı, öncelikli, güvenli, sınırsız ve ücretsiz olarak internete erişim imkânı mevcut” dedi. 

Milletvekili Şahin Tin; “Şu anda ilimizde Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait Pamukkale ilçemiz başta olmak üzere Bekilli, Buldan, Honaz ve Tavas ilçelerimizde toplamda 12 yurt hizmet vermektedir. Bu yurtlarımızda kız öğrencilerimizeöncelik tanınmakta, 5 Bin 491 Kız ve 3 Bin 557 erkek olmak üzere toplamda 9 Bin 048 öğrencimiz barınmaktadır. Hizmet veren bu yurtların yanı sıra yeni yapılmakta olaninşaatı devam edenyurtlarda mevcuttur. Yine Pamukkale ilçemizde 2016 yılının başında açılan 400 kişilik yurt hizmet vermeye başladı. Ayrıca İl merkezimizde TOKİ tarafından1.000kişilik yurdun yapımıtamamlanmış olup, Çivril ilçemizde ise 400 kişilik yurt inşaatının yapımı da hızla devam etmektedir. Önceliğimiz Çivril’de inşaatı devam eden 400 kişilik yurdun da 2017 yılı başında hizmete sunulmasıdır” dedi.

Yeni Yurt Yapımı Planlıyoruz

Milletvekili Şahin Tin; “Pamukkale Üniversitemizin öğrenci sayısının hızla artması nedeniyle 2018 yılında da yine 1.000 kişilik daha yurt açılması konusunda planlama çalışmaları sürmekte. Üniversite gençliğimize sadece barınma değil, beslenme yardımı, burs imkânı, öğrenim katkı kredisi imkânı gibi çeşitli yardımlar dayapılıyor. Şehit ve gazi çocukları ile anne ve babası vefat edenlere, öğrenimlerini yetiştirme yurdunda tamamlayan çocuklarımıza ve yüzde 40’ın üzerinde engelli olan gençlerimize burs verilmektedirYurtlarda kalan öğrencilerimizin kişisel, sosyal ve sportif gelişimlerine katkı sağlamak amacıylakurslar, seminerler, atölye çalışmaları, değerler eğitimi, tarih ve medeniyet gezileri, sportif müsabaka ve turnuvalar düzenleniyor. AK Parti ile birlikte Kredi Yurtlar Kurumu yeni bir vizyon kazanmış ve sadece barınma yeri değil aynı zamanda eğitim yuvası haline dönüştürülmüştür” dedi.