Parti binasında basın açıklaması yapan CHP Denizli İl Başkanı H. Teoman Sancar, "Milletimizi derinden üzen yüreğinden yaralayan Karaman’daki çocuklarımızın yaşadığı ahlak dışı tecavüz olayının ardından iktidarın hiçbir temsilcisi iki kelime edememiş ve üstüne üstlük bu ülkenin aileden, çocuktan, yaşlıdan ve kimsesizden sorumlu olduğunu düşündüğümüz, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı sanki bisikletten düşmüş bir çocuğu tarif eder gibi gailesizce televizyonlara çıkıp “Bir kereden bir şey olmaz” diyebilme rahatlığını ve sorumsuzluğunu göstermiştir." dedi. 

Denizli'de yaşanan yurtta yaşayan çocuğun nasıl tartaklandığını videoyla gösteren Sancar, "Sayın Bakan şimdi size kendi ilinizdeki bir yurtta yaşayan çocuğumuzun nasıl tartaklandığını nasıl itilip kakıldığını, nasıl suratına tabakların çarpıldığını, nasıl üzerine yemeklerin döküldüğünü gösteriyoruz. Her söyleminde sıfır tolerans diyen Sayın Bakan, eğer sizin kendi ilinizdeki yurtta bunlar yaşanıyorsa  ülkemdeki yurtlarda yaşayan çocuklarımızın vay haline!!!
Şimdi sizlere soruyoruz, kendi çocuğunuza birisi bir tane fiske vursa razı gelir misiniz !!!
Sizlere soruyoruz, kendi evladınıza birisi gelip boğazını sıksa gailesizce seyredebilir misiniz !!!
Sizlere soruyoruz, kendi çocuğunuzun suratına birisi yemek tabağını fırlatsa öylece bakabilir misiniz!!!
Sizlere soruyoruz,şu muameleyi yaşayan çocuk kendi çocuğunuz olsa orada bu çileyi çekerken, bu işkenceyi yaşarken, ağlayarak uyurken, siz evde huzurla uyuyabilir misiniz?" dedi.