AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, Dünya Şehircilik günü nedeniyle mesaj yayınladı. Yüksel; “Toplumların gelişmişlik düzeylerinin göstergesi şehirlerimizin güzelliğinde gizlidir. İnsanlarımız her zaman en iyisine layıktır düşüncesinden hareketle yapılan hizmetler milletimize büyük imkânlar sunmaktadır” dedi.

AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, Dünya Şehircilik günü nedeniyle mesaj yayınladı. Milletvekili Yüksel, yayınladığı mesajında şu düşüncelerini aktardı: “Denizli İlimiz hızla gelişen ve büyüyen bir kent, AK Parti iktidarıyla birlikte şehircilik anlamında da son derece önemli yatırımlar yapılarak, Dünya kentleriyle yarışır bir görünüme kavuşmuştur. Denizli ilimiz şehircilik anlamında, her günü bir önceki gününden farklı bir gelişme ve değişim kaydeden hızla adından ülke genelinde söz ettiren, ekonomisi, tarihi güzellikleri ve kültürü bakımından da adını sıkça andıran ender kentlerden birisidir. Denizli, 2002 öncesine kadar kendi kıt imkânlarıyla ayakta kalma mücadelesi vermiş ve buna rağmen başarılı bir yükseliş grafiği izlemiştir. 2002 yılı yani AK Parti iktidarı sonrasında da genel idareden de almış olduğu yatırımlar ve katkılar sayesinde vizyonunu Dünya’ya daha rahat açarak hızla yükselen ve parlayan bir şehir olmuştur. Şuanda Meclis gündeminde yer alan Büyükşehir yasasının kabul edilmesinin ardından ilimiz Büyükşehir statüsünü de kazanarak yepyeni bir yol haritasıyla rotasını ve hedeflerini daha da yükseltecek, milletimiz aldığı hizmeti katlayarak fazlasıyla almaya devam edecektir. İlimizin en ücra köşesine kadar en kaliteli hizmet sunumu gerçekleştirilecektir. Artık tüm ilçeleriyle birlikte Denizlinin daha yaşanabilir bir kent görünümüne kavuşması için daha da vizyonunu yükseltmesi ve bu anlamda stratejiler geliştirmesi mutlaka şarttır. Ekonomik dayanıklılık, kentsel kalite, toplumsal bütünlük, tarihî ve kültürel koruma, ekonomik ve kültürel kümelenme ve kültürel mirasın entegre yönetimi mutlaka dikkate alınarak daha yeni atılımlar Büyükşehirle birlikte gerçekleştirilmeye devam edilecektir” dedi.

Esas Olan Sorun Çözmek, Hizmet Üretmektir…

Denizli Milletvekili Yüksel, şehircilikte en büyük rolün yerel yönetimlerde olduğuna dikkat çekerek mesajının devamında şu düşüncelerini ifade etti; “Şehircilikte esas rol yerel yönetimlere düşmektedir. Bu bağlamda, mekânsal gelişme, ulaşım, altyapı planı, proje ve yatırımlarını mekânsal planlarla bütünleştirmek, Kentleşmelerde sosyal donatı ve hizmetlerin dengeli dağılımını sağlamak. Sosyal, kültürel ve ekonomik boyutlarıyla bütünleşik bir kentsel yenileme ve dönüşümü sağlamak. Afet ve yerleşme risklerini azaltmak. Kent kimliğini korumak ve geliştirmek. Kentlerde çevreye duyarlı bir yaşamı ortamı oluşturmak. Kentlerde toplumsal dayanışmayı, bütünleşmeyi ve hoşgörüyü arttırmak. Muhtaçların ve dezavantajlı grupların kentsel hizmetlerden yararlanabilmesi için gerekli önlemleri almak. Kent kültürü, kentlilik bilinci ve aidiyet duygusunu geliştirmek ve kentli hakları konusunda farkındalık oluşturmak gibi temel unsurların yüksek bir azimle hayata geçirilmesi yerel yönetimlerin azimli ve kararlı duruşuyla ve çalışmasıyla mümkün olacaktır. Elbette tüm bu süreçler için de zaman zaman aksaklıklarda olacaktır. Önemli olan sorunlara çözüm üretmek ve meseleleri akılcı ve mantıklı yaklaşımlarla neticeye ulaşmaktır. Bu anlamda iktidarımız her türlü adımı atmanın gayretini sergilemektedir. İnanıyorum ki, bu çalışmalar ışığında Denizli yaşanılabilir ve marka şehirler hedefine ulaşmış bir kent olarak bugün bir gurur vesilemiz olmuştur. İçinde bulunduğumuz dünya şehircilik günü vesilesiyle öncelikle bu kente emek veren başta tüm geçmiş yerel yöneticiler olmak üzere, önceki dönem Belediye Başkanımız Nihat Zeybekci, Mevcut Belediye Başkanımız Osman Zolan ve tüm ilçelerimizi güzelleştiren ve vizyon katan tüm Başkanlarımıza, yerel yöneticilerimize, İl Genel Meclisi Başkan ve üyelerine, kısacası emeği geçen herkese minnet ve şükran duygularımı ifade etmek istiyorum” dedi.