Denizli Büyükşehir Belediyesi, Türkiye genelindeki belediyeler arasında düzenlenen "Gençlik ve Belediye" konulu yarışmada büyük bir başarıya imza atarak bir kez daha kentin gururu oldu. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Genç Denizli Projesi ile ödülü Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun elinden aldı.

AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanlığı'nın bu yıl 5’cisini düzenlediği AK Parti Yerel Yönetimler Sempozyumu Ankara Ticaret Odası (ATO) Congresium’da gerçekleşti. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılımlarıyla gerçekleşen sempozyumda, Türkiye'deki belde, ilçe, il ve büyükşehir belediyelerinin hayata geçirdiği "Gençlik ve Belediye" temalı projeleri kapsayan yarışma sonuçları da açıklandı. "Gençlik ve Belediye" konulu Yerel Yönetimler Sempozyumu'na başarı dileyerek, ödül alan projeleri ve bu projelerin sahibi olan belediye başkanlarını yürekten tebrik ettiğini ifade eden Başbakan Davutoğlu, projelerin titizlikle incelenerek ödül alan eserlerin belirlendiğini anlattı. Dereceye giren tüm projelerin şehirler adına umut ve heyecan verici olduğunu vurgulayan Başbakan Davutoğlu, "Bu projelerin tüm ilçe, belde ve illerimize örnek teşkil etmesini temenni ediyorum" dedi.
 
Başbakan Davutoğlu'ndan Başkan Zolan'a tebrik

Programın sonunda Türkiye genelindeki belde, ilçe, il ve büyükşehir belediyelerinin gençlere yönelik hayata geçirdiği başarılı projeler ödül aldı. Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği "Genç Denizli" projesi ise Jüri Özel Ödülü'ne layık görüldü. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Genç Denizli Projesi ödülünü Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun elinden aldı. Programın ardından projelerden oluşan serginin açılışı gerçekleştirildi. Sergide Genç Denizli standını ziyaret eden Başbakan Davutoğlu, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ı başarılı çalışmalarından dolayı tebrik etti. 

Başkan Zolan'dan Başbakan Davutoğlu'na kara kalem portre 

Başkan Zolan, burada Genç Denizli Projesi ile ilgili Başbakan Davutoğlu'na bilgi verdi. Başkan Zolan, ayrıca Başbakan Davutoğlu'na kara kalem çalışması portesini hediye etti. Denizli ile ilgili dergi ve broşürlerin dağıtıldığı Genç Denizli standına yoğun ilgi dikkatlerden kaçmazken, ziyaretçilere havlu ve horoz şekeri ikram edildi.

Bu gurur Denizli'nin

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, burada yaptığı açıklamada, göreve geldikleri günden bugüne kadar gece gündüz Denizli'ye hizmet etmeye çalıştıklarını söyledi. Başkan Zolan, "Gençlerimize yönelik yapmış olduğumuz projemiz buradan ödülle döndü. Bu ödülü tüm Denizlili kardeşlerimiz, tüm çalışanlarımızla birlikte aldık. Gençlik bizim geleceğimiz, onlar bizim göz bebeğimiz. Onları geleceğe hazırlamak, onları daha donanımlı hale getirmek, milli ve manevi değerlerle donatmak, sanatla bilimle bir araya getirmek için Genç Denizli Projesini başlattık. Bu proje ile gençlerimize ücretsiz kurslar verdik, kulüpler kurduk ve çocuklarımızı 'yasaklama' yerine doğru adreslere yönlendirdik. Çocuklarımızın bu imkanlardan faydalanmasını sağladık" dedi. 

"Hizmet destanları yazamaya devam edeceğiz"

Gençlere hizmet etmeye, onları geleceğe hazırlamaya devam edeceklerini vurgulayan Başkan Zolan, "Gece gündüz çalışıp Denizlimize hizmet etmeye, hizmet destanları yazamaya devam edeceğiz. Bu başarı, bu ödül tüm Denizli'ye verilmiş bir ödüldür. Bu ödülü layık görenlere de teşekkür ediyorum" diye konuştu. Genç Denizli Projesi'nin devam edeceğini ifade eden Başkan Zolan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Burada onurlandık, mutlu olduk. Bu ödülü hep beraber, tüm gençlerimizle, Denizli'de yaşayan kardeşlerimize birlikte aldık. İnşallah yarın daha güzel hizmetler yapacağız. Şehrimize, gençlerimize, geleceğimize sahip çıkma noktasında birçok hizmetlerimiz olacak. İnşallah yarınımız daha güzel olacak."