AK Parti Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak 18-24 Mart Dünya Yaşlılar Haftası ve Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü münasebetiyle basın açıklaması yaptı.
Nurcan Dalbudak, "Tüm dünyada her yıl 18–24 Mart tarihleri arası “ Dünya Yaşlılar Haftası” olarak kutlanmaktadır. Yaşlıların toplumdaki yeri ve önemini bir kere daha hatırlayarak, onları sadece yılın bir günü veya bir haftası değil, onların toplumumuza sağladıkları katkılarla her zaman hatırlanmaları gerektiğinin daha önemle vurgulanması için ilan edilen önemli bir haftadır.
İnsan ömrünün en son dönemini oluşturan yaşlılık, geride bırakılan mazide geçen yılların insana kazandırdığı birikim ve deneyim yaşamı zenginleştirmektedir. Hayatın çok özel bir dönemi olan yaşlılık her insan için ayrı bir anlam ifade etmektedir. Yaşlılarımız dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımızdır. Yaslılarımız örnek aldığımız tecrübeleriyle geleceğimizdir. Onlara verdiğimiz değerlerle geleceğimizi tekrar şekillendiriyor, yön veriyoruz. Yaşlılarımızla deneyim ve birikimlerini paylaşmalı, onların yaşama etkin bir biçimde katılmalarına imkân sağlamalı, toplum için ne kadar değerli olduklarını anlamalarını ve yaşama sevinçlerini kaybetmemelerini sağlamalıyız. Bu, toplumumuzun saygın bireyleri olan yaşlılarımıza karşı ortak sorumluluğumuzdur.
Bunun bilincinde olan Partimiz toplumsal değerleri merkeze alan yaklaşımıyla yaslılarımızı önemli değerler olarak görmektedir. Dolayısıyla geleceğimiz değerlerimizi korumaktan geçmektedir. Geçmişi olmayanın bugünü ve geleceği olmayacağı düşüncesinden hareketle yaslılarımızın gününü geleceğini planlamak en önemli hedeflerimiz arasında yer almaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle bütün büyüklerimizin dünya yaşlılar günü kutluyor, tüm yaşlılarımıza sağlıklı ve mutlu bir yaşam diliyorum." dedi.

Dalbudak Çanakkale Zaferi Gününe yönelik de bir açıklama yaptı. Milletvekili Dalbudak, "Dünya tarihinin akışını değiştiren Çanakkale Zaferi, milletimizin bağımsızlığı uğruna inanç ve kahramanlıkla şahlanışının simgesi olmuştur. Bu uğurda milletimiz, on binlerce Mehmetçi'ğini şehit vererek Çanakkale sularını kırmızıya boyamıştır.
Milletimizi, yediden yetmişe tek vücut haline getirten bu onurlu mücadele için cefakar anaların gönderdiği elleri kınalı yavrular, yüreklerindeki vatan sevgisiyle cephelere koşmuş,  canlarını feda etmişlerdir.
Sonuçta  bugün gururla andığımız ve varlığıyla güzel vatanımızda hayat bulduğumuz Çanakkale Destanı ortaya çıkmıştır.
Bugünün anlam ve önemi ile şehitlerimizin aziz hatıralarını ebediyete kadar yüreğimizde taşımak, en başta gelen milli görevimizdir.
Zaferin  97. yıldönümü vesilesiyle, bu savaşta yer alarak adını tarihe altın harflerle yazdıran başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi ve fedakar milletimizi minnet, saygı ve şükranla anıyorum." dedi.