CHP Denizli 2. sıra kontenjan milletvekili adayı olan Ergenekon davası sanıklarından İlhan Cihaner'in yargılandığı İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ifade veren gizli tanık Efe’nin açıklamalarını yazdığımız gazetemiz, CHP’nin başvurusu üzerine Merkez İlçe Seçim Kurulu tarafından toplatıldı.

Toplatma kararına, Seçim Kurulu’nda yer alan AK Partili üye Mehmet Bozkurt, haberlerin daha önce ulusal gazetelerde ve ajanslarda da yer aldığını kaydederek muhalif kaldı.

Bütün gazete ve ajansların yayınladığı söz konusu habere herhangi bir yasaklama yokken gazetemiz hakkında böyle bir karar alınmasının şaşkınlığını yaşıyoruz. 2007 yılından beri yayın hayatına devam eden 'www.haberdenizli.com' sitemizi normal gazete olarak yayınlamaya başladık. İlk sayıda bir sorun yoktu. CHP adayı İlhan Cihaner’le alakalı haberlerden sonra CHP Denizli İl Başkanlığı, gazetemiz aleyhine çalışma başlattı.” dedi. Toplatma kararını anlamakta güçlük çekiyoruz. CHP’lilerin polis gibi baskı kurarak, gazeteyi dağıtan arkadaşlarımızın ifadelerini almaya çalıştıklarını biliyoruz. Hatta organize bir şekilde gazetemizi dağıtan arkadaşları gördüklerinde etraflarını çevirip sorguya çektiklerini CHP Denizli Merkez İlçe Başkanı Ömer Yurtseven'i çağırarak arkadaşlarımızın ifasini aldırdıklarını, fotoğraflarını çektiklerini biliyoruz. Biz kanundışı bir şey yapmadığımıza inanıyoruz. Doğruları yazmak suçsa itirazımız yok. Bunun yolu yordamı vardır. Sürekli basın özgürlüğünden söz eden CHP’nin bizleri susturmaya çalışmasını anlamış değiliz.

Tebligat elimize ulaştığında biz de Denizli İl Seçim Kurulu'na itiraz dilekçemizi vereceğiz.