Ak Parti İl Başkanı Avni Örki, parti binasında düzenlediği basın toplantısıyla gündemi değerlendirdi. Başta HSYK seçimlerini yorumlayan Örki, ülke için yargı vesayetini ortadan kaldırmak adına önemli bir seçim olduğunu aktardı.

CHP’LİLERE  İHANET ETTİN

Örki’nin ana gündem maddesinde ise CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner vardı. Denizli’den aday olmayacağı yönünde Cihaner’in açıklamalarını değerlendiren Örki, şu sözlerle sert çıktı, “Yazıklar olsun. Denizli’nin yıllarını heba ettin. Sadece Denizlililere değil sana oy veren CHP’lilere de ihanet ettin. Millet, ‘Denizli için çalış’ dedi sen çalışmadın. İlimizde dikili ağacın yok, çakılı çivin yok. ‘Denizli’ diye ne bir derdin ne de bir sevdan var. Denizli’yi kullanılıp atılacak bir il gibi görüyorsun ki kalkmışsın bir daha milletvekili olursam bu, Denizli’den olmayacak diyorsun. Keşke Denizli’den aday olsaydın da Denizlili CHP’liler sana haddini bildirseydi” ifadelerini kullandı.

CHP YÖNETİMİNE SESLENDİ

CHP Denizli yönetimine de seslenen ve eleştirilerini sürdüren Örki, “Denizli’ye Cihaner gibi bir kaybın verilmesi Denizlili CHP yöneticilerinin kabahatidir. O dönemde dik durabilmelilerdi. Biz Denizli için çalışacak bir milletvekili istiyoruz. İlçelerimizi mahallelerimizi sorunlarımızı bilsin çözüm önerileri olsun diyebilmelilerdi. Hadi bunu yapamadın. Seçildikten sonra performansı nedeniyle CHP, İlhan Cihaner’i hesaba çekebilmeliydi. Neyse ki ilimiz İlhan Cihaner’i taşımaktan kurtuluyor. Bu nedenle çok mutluyum. Adnan Keskin’i de İlhan Cihaner gibi gördüler. Siyasetten çekilmelerini kendilerine açılan bir makam aracı olarak gördüler. Bu süreçler milletimiz açısından da kayıptır. Cihaner gibi bir şahsı yıllardır taşıdık. Artık taşımayacak olmaktan sevinçliyiz” şeklinde konuştu.


DENİZLİ ADETA ALTIN ÇAĞINI YAŞIYOR

Basın mensuplarının parti içinde gergin bir havanın olduğu yönündeki bir soruya cevap veren Örki,“Denizli teşkilatı birbiri ile o kadar uyumlu bir dönemi yaşıyor ki adeta altın çağdayız. Bu Türkiye geneline de yansıyor. Türkiye geneli İl başkanları ve milletvekilleri Denizli’nin uyumdan bahsediyor. Bunun en büyük nedeni Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekci’dir. Onun gibi bir şahsa sahip olmaktan çok mutluyuz. Lider bir duruşu var. Bizler onun memleketi için yanıp tutuşuyor olmasından dolayı düşüncelerine önem veriyoruz. Hep birilerini birileri ile kavgalı göstermeye çalışırlar. Bizde kavga yok. Bizde bir sıkıntı yok. Neticelerini de aldık. 2011 seçimlerinde güçlüydük. 2014 seçimlerinde de rekor kırıldı” dedi.  

 

MİLLETVEKİLLLİĞİNE ADAY MI?

“Milletvekilliğine aday mısınız?” sorusuna Örki, “Denizliyi 2015 seçimlerine adapte etmeye çalışıyoruz. Adayım, ya da değilim demek için daha erken. Ekonomi Bakanımız genel merkezle istişare etmeden hareket edilmez” yanıtını verdi. Örki, son olarak üye sayısı ile ilgili bir soruya da “Üye kayıtları kongreler nedeniyle durduruldu. Şu anda 120 bine yakın üye kaydımız var. Denizli’deki seçmenin yüzde 16’sı AK Partiye üye. Denizli artış konusunda birincilik alıyor” karşılığını verdi.