CHP Denizli Merkez İlçe Başkanlığı'nın seçim irtibat bürolarına asmaya başladığı, Fethullah Gülen Hocaefendi'yi karabulutlar içinde gösterilen karikatürize edilmiş "çirkin" afişe, siyasi partilerin yanı sıra sivil toplum kuruluşları (STK) da tepki gösterdi.

AK Parti İl Başkanı Avni Örki, CHP ile her ne kadar vali başkanlığında yapılan toplantıda prensipte centilmenlik anlaşması yapılsa da bunun sadece kendi adayları için kullanıldığının görüldüğünü söyledi. Örki, "Kendilerine karşı olumsuz bir eleştiri olduğu zaman, 'Hani prensipte anlaşmıştık?' diye serzenişte bulunuyorlar. Kendilerininse toplumun gerginleşmesine, kutuplaştırılmasına, bloklaştırılmasına sebep olabilecek bir afişi halka teşhir etmeye başlamalarını üzüntüyle karşılıyorum." dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP Genel Başkanı olduktan sonra halkın bütün kesimlerini kucaklayacak bir parti olacaklarını söylediğini, 'yeni CHP' imajı çizilmeye çalışıldığını vurgulayan Örki, "Ancak son eylemleriyle kutuplaştırma üzerine siyaset yaptıklarını görüyoruz. Fethullah Gülen Hocaefendi'nin, memleket sevdası uğruna hizmet ettiğini herkes kabul etmiş durumdadır. Hakkında açılmış davalardan beraat ettiğini biliyoruz. Dünyada Türkçe konuşulması için mücadele verdiğini biliyoruz. Bu konuda mücadelesini bütün halkımız kabul etmiş, benimsemiş ve takdirle karşılamıştır. Sayın Gülen'in başlatmış olduğu bu hareketin, hemen hemen bütün partiler tarafından kabul gördüğü kanaatindeyiz. CHP, dünyanın her yerinde Türkçe konuşulması konusunda yapılan çalışmalara tahammülsüz olduğunu bir kez daha ispatlamıştır. Biz bunu acıyla ve üzüntüyle karşılıyoruz." şeklinde konuştu.

CHP'nin, Denizli'de Ergenekon sanığı İlhan Cihaner'i aday yaptıktan sonra farklı bir propagandaya başladığını vurgulayan Örki tepkisini şu sözlerle sürdürdü: "Özellikle geçen günlerde, CHP aleyhinde propaganda yaptığı iddia edilen birtakım cemaat mensuplarının, mobese kameralarından belirlenerek yakalanmasını istemişlerdi. Artık o noktaya geldiler ki birtakım kişileri cemaat mensubu ilan edip ardından siyaset yapmalarının yasak olduğunu öne sürüyorlar. Hem toplumun her kesimini kucaklamaktan bahsediyorlar, çarşaf açılımı yapıyorlar ama iş icraata gelince, 'Bizim yerimiz burası değil.' diyorlar."

BBP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Efe de CHP Denizli İl Teşkilatı'nın ilkeli duruşunun bulunmadığını kaydetti. Efe, "Asla bu tür propagandayla milletin gönüllerindeki oyu alacaklarını düşünmüyorum. Bir oy için milletin bu noktaya getirilmesini asla tasvip etmiyorum. İktidarıyla muhalefetiyle siyasette ahlâkı hâkim kılmak hepimizin görevi." ifadelerini kullandı.

Denizli Demokrasi Platformu 2011 Başkanı Dt. Alaattin Yavaşlar ise Fethullah Gülen Hocaefendi'nin gerek Türkiye, gerekse dünya kamuoyunda bütün entelektüellerin kabul ettiği, hizmetlerini herkesin beğendiği bir şahsiyet olduğunu vurguladı. Dt. Yavaşlar, "Kendisi dünyanın dört bir yanında insanların, hangi dinden ve hangi ırktan olursa olsun kabul ettiği hizmetlerin kurucusu, yönlendiricisi, teşvik edicisidir. Bu pozisyondaki bir insanın basit bir seçim argümanı olarak değerlendirilmesini yanlış buluyoruz." görüşünü dile getirdi.