Arslan'ın teklifinde, emeklilik bekleyen sigortalı prim borçlarına da 6 ay süreyle yeni bir yapılandırma öngörüldü.

Milletvekili Kazım Arslan, kanun teklifinde, Soma Torba Yasası ile olanak tanınan yapılandırmaların esnafın koşullarını düzeltmeye yetmediğini, vergi borçlarında yeni bir kolaylık sağlanmasını önerdi ve emeklilik için prim borçlanması bekleyen vatandaşlara bir kez daha olanak tanınarak 6 ay süreyle uzatılmasını teklif etti.

CHP Milletvekili Kazım Arslan'ın kanun teklifinde, Genel Sağlık Sigortası prim borçlarına hükümet tasarısından farklı bir düzenleme de öngörüldü. Arslan, genel sağlık sigortasında 25 yaş sınırı öngören tasarının yerine, kişinin öğrenim süresi boyunca sigorta primlerinin devlet tarafından karşılanmasını önerdi.

Milletvekili Arslan, genel sağlık sigortası prim borcunu bugüne kadar ödemiş olan 25 yaş ve altındaki vatandaşların hak mağduru olmaması için, bugüne kadar yapmış oldukları ödemelerin kendilerine iade edilmesini ya da kamuya olan diğer borçlarına mahsup edilmesini teklif etti. Milletvekili Kazım Arslan "Af öncesinde borcunu ödemiş olanların haksızlığa uğramaması için, genel sağlık sigortası borcunun tamamını ödemiş ya da taksidini ödemiş olanlara iade yapılmaması, vatandaşlar arasında eşitsizlik doğuracaktır. Sosyal devlet, şimdi kanunu değiştirince, zamanında borcuna sadık kalmış vatandaşı mağdur etmemeli, yapılmış ödemeler iade edilmelidir" ifadesini kullandı.